Obd on a 93 bonnie sc - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-11-2013, 06:05 PM   #11
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Location: Calgary
Posts: 49
Thanked 1 Time in 1 Post
jiggaman is on a distinguished road
Default

Awesome thanks! I found this forum for the cam sensor and how to check the interuptor https://www.gmforum.com/1987-1991-93...emself-190434/ is there any way to test the icm or the coil? Or do i just have to get a new one and hope thats it?
jiggaman is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2013, 09:47 PM   #12
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

its not the coil if it wont start it will run on 4. the icm is a possibility some parts stores can test it. the other is crank sensor, it will run with the cam sensor bad or unplugged. its difficult to get to but the magnet on that can be an issue as well, i think you can test it with a meter at the icm plug though.

https://www.gmforum.com/trouble-shoo...m-test-299761/
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 03:28 PM   #13
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Location: Calgary
Posts: 49
Thanked 1 Time in 1 Post
jiggaman is on a distinguished road
Default

Awesome thanks for that link! Looks like my crank sensor isn't working, ill replace it today, hope thats it!!
jiggaman is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 08:00 AM   #14
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Location: Calgary
Posts: 49
Thanked 1 Time in 1 Post
jiggaman is on a distinguished road
Default

Replaced the crank sensor... Still no spark, and it'* not reading any voltage when turning the engine!
So icm next i guess?
jiggaman is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 10:15 AM   #15
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

you test for signal at the sensor?
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 03:04 PM   #16
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Location: Calgary
Posts: 49
Thanked 1 Time in 1 Post
jiggaman is on a distinguished road
Default

No i tested it close to the icm terminal...
I should probably check those cables for continuity.
jiggaman is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 04:01 PM   #17
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

i think i read somewhere that the sensor has to be aligned. so there is that possibility or being bad new, or the wires to the icm like you said
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 04:08 PM   #18
Senior Member
True Car Nut
 
rjolly87's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Las Cruces, NM
Posts: 6,857
Thanked 298 Times in 246 Posts
rjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant future
Default

I believe 92 is the last year that the alignment was variable. Beyond that the alignment was fixed.

Also, i believe many sensors and controls changed between 92-93 and 94-95, so that begs the question, what is this engine out of, and what was swapped over?
rjolly87 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 06:08 PM   #19
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Location: Calgary
Posts: 49
Thanked 1 Time in 1 Post
jiggaman is on a distinguished road
Default

This engine is out of a 92, the body is a 93. As far as far as i know, everything on the engine is from the 92 and the pcm is from the 93.
I checked the cables from the icm to the cps and all of them passed for continuity. Yes you do have to align it to 0.20 with a brass feeler gage to the outer ring with the 18 teeth.
jiggaman is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 08:05 PM   #20
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Location: Calgary
Posts: 49
Thanked 1 Time in 1 Post
jiggaman is on a distinguished road
Default

Im wondering if the piece on the harmonic balancer needs to be replaced... It still has some magnetism to it..
jiggaman is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
require wiring schematic of 95 obd I to obd II connectors Drifter420 Everything Electrical & Electronic 4 06-18-2007 07:19 PM
Converting OBD II connector to OBD I on 95 Bonne dumbsioux Everything Electrical & Electronic 7 11-29-2004 12:39 PM
1993 Bonnie OBD I or II? BigRedGPK 1992-1999 1 11-14-2004 05:05 PM
are 94 SE, SSE, SSEi OBD-I or OBD-II. 94SSEgold 1992-1999 7 03-01-2004 04:59 PM
OBD on the Bonneville? 95neongirl General GM Chat 3 03-30-2003 10:18 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:06 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.