Charging problems - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-13-2010, 08:25 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TonsFun is on a distinguished road
Default Charging problems

I have a 95 SE i have charging issues, New battery, clean cables, and on the 3rd Alternator, after installing the alternator i runs find for about a hour and then the battery gauge dips back down into the red and my warning light go on and i get a beeping noise, after alternator is installed i get about 14.6 volts off the alternator, but after about a hour of driving or idling the alternator with dip down to 11 volt,but will also go back to normal again the alternator voltage acts like a rough idle in a sense with load 11 without load 14 but sometime vise versa.. then after a day goes about 9.8 - 10.7.... but then iit will spike and go up to normal... i am a little stumped I hate to take it to a Electrictan tomarrow is my day off ii can sepnd most of the day looking thru it but i would like to know if there are any "hotspots" to look in first... thanks for reading
TonsFun is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 08:30 PM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Check and test all the battery cables, clean both ends of both cables. If you have a bad cable between the battery and the alternator it won't charge the battery.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 08:35 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TonsFun is on a distinguished road
Default

what setting would i use on the multimeter and what would the spec on the wires be about?
TonsFun is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 08:40 PM   #4
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 08:44 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TonsFun is on a distinguished road
Default

Thanks alot bud, hopefully can narrow down the problem i will let you know...
TonsFun is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 08:46 PM   #6
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

If you've been threw multiple alts, and no change, and the battery is good, that only leaves the cables, mainly the positive cable that goes from the battery to the alt.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 11:21 PM   #7
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Tom_Sawyer_Man's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Kitchener On.
Posts: 348
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Tom_Sawyer_Man is on a distinguished road
Default

be sure to check inside of Bat cable end
Tom_Sawyer_Man is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
charging system problems 95 vin k tlm700 Everything Electrical & Electronic 3 10-03-2007 08:37 AM
Problems, Problems, Problems... swartlkk 2000-2005 2 11-04-2005 08:57 PM
stumped - erratic charging circuit bonny95 1992-1999 32 09-11-2004 11:53 AM
problems, problems, problems big_boss2010 1992-1999 15 04-25-2004 09:05 PM
CHARGING SYSTEM PROBLEMS con10der 1992-1999 5 07-10-2003 02:20 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:31 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.