95 se problems - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-03-2010, 11:34 PM   #1
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
bo58gardner's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 518
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bo58gardner is on a distinguished road
Default 95 se problems

The motor is in finally although its out of a 2000 regal which i swapped the TB suggested by people here, although I didnt have my old knock sensors crank or cam sensor however its chugs when it is at idle such as parked or slowing down.
I remember that my tps was going and I think its the problem.
It seems to have somekind of charging problem because when i turn the car off and go to turn it on it will hesitate to start or not start at all.
Also the Oil pressure stays at 120 like its not connected or something. is this because I kept the sensor from the 2000 and if it is would a 97 sensor match and read right?
Finally it seems sluggish like it doesnt want to get to speed as fast as it should because when the original motor ran fine it had a 9second 0-60 now its 14seconds

thank you everyone who has helped me with this car its my first big project and its nice having helpful hands.
bo58gardner is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 11:47 PM   #2
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,643
Thanked 997 Times in 774 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Only thing I can suggest is, replace all sensors with the correct ones. Otherwise we are beating around the bush trying to figure all this out.
Mike is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems after problems samkivel 2000-2005 3 03-05-2008 01:14 PM
problems after problems samkivel 2000-2005 2 09-25-2007 01:54 PM
Problems Problems..... jbbiggs 1992-1999 10 11-12-2005 11:21 AM
Problems, Problems, Problems... swartlkk 2000-2005 2 11-04-2005 08:57 PM
problems, problems, problems big_boss2010 1992-1999 15 04-25-2004 09:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:35 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.