93 hesitates for first 1/2 mile then fine ???? Help appreciated - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-07-2009, 02:01 AM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
293bonneville is on a distinguished road
Default 93 hesitates for first 1/2 mile then fine ???? Help appreciated

My 93 3800 starts out with almost no power and hesitates for the first 1/2 mile no matter if its 10 F or 50 F outside...then it runs fine after that. Suggestions needed.....
293bonneville is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2009, 02:03 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

When was the last time you had the fuel filter changed?

Have you checked the fuel pressure in your system?
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2009, 02:21 PM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
293bonneville is on a distinguished road
Default

Thanks for the reply
I changed the fuel filter last night. It fixed 85% of the problem. Now it just does it a little when the car has been parked for a while.
I dont have a way to check the fuel pressure.
Suggestions needed to completely fix it.......
293bonneville is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2009, 02:48 PM   #4
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Check your spark plugs. They might need to be changed because you were driving lean. How old are your plug wires?
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2009, 02:53 PM   #5
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Sep 2008
Location: orlando fl
Posts: 140
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BADBUICK is on a distinguished road
Default

x2
also check all your vacuum lines. clean maf/ tb reset the computer it could be just confused now as it was so lean from filter.
BADBUICK is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2009, 03:00 PM   #6
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

That is true, the trim tables will take several starts and drives to balance out.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2009, 04:28 PM   #7
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
293bonneville is on a distinguished road
Default

Thanks for the replies. The Plugs and wires have at least 40,000 on them as that is how long I have owned it but who knows. Ill change them.
Can someone give me a link to "how to reset the computer and check the codes" or tell me what section its in. I know I have seen them here somewhere.......
293bonneville is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2009, 04:31 PM   #8
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

The tables will set them self over time. Or you can disconnect the battery for 20 mins or so and that should do it.
Danthurs is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
92 88 won't restart after sitting. Cold start fine, imediate restart fine chevjerico Oldsmobile 8 05-27-2013 12:07 AM
car hesitates at first then fine cab101584 1992-1999 6 06-01-2010 12:04 PM
A/C Problems - Cold then HOT then Cold then Hot!!!!! nick s 1992-1999 13 04-22-2006 11:40 AM
Well fine then SSEimatt93 Lounge 1 01-29-2006 06:49 PM
95 Starts fine, runs good until warm..then misses,stumbles mark2112 1992-1999 36 01-26-2005 10:34 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:55 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.