Ghost in the tranny??? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-24-2009, 10:04 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: RICHMOND, MO.
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nolker is on a distinguished road
Default Ghost in the tranny???

The other day I was drive home from work when my 92 ssei with 254,000 miles shifted out of overdrive and into drive all by itself!!! I don't think the tranny is going out because it still has alot of pull, there is no slip at all. Sometimes it will shift back and other times u have to come to a complete stop and then go. Can this be a computer problem?
nolker is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2009, 10:10 PM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

When is the last time you changed the fluid and filter?
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2009, 10:23 PM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: RICHMOND, MO.
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nolker is on a distinguished road
Default

I have owned the car about a year and a half. The fliud has always looked and smelled clean?
nolker is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2009, 10:26 PM   #4
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Take a look at this and see if it helps at all.

https://www.gmforum.com/t279318/
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2009, 10:28 PM   #5
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: RICHMOND, MO.
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nolker is on a distinguished road
Default

Thanks for the help.
nolker is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2009, 10:07 PM   #6
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: RICHMOND, MO.
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nolker is on a distinguished road
Default

I found the problem, it was a bad vaccum line from the top of the supercharger to a valve like canister on the frontend side of the transmission. Replaced the line and the trans. is shifting fine. I got lucky it was about a 3.00 fix.
nolker is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2009, 10:11 PM   #7
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Those are the best kinds of fix.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2009, 10:16 PM   #8
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: RICHMOND, MO.
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nolker is on a distinguished road
Default

This true! I got really lucky.
nolker is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2009, 05:01 PM   #9
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Dec 2007
Location: Vancouver, Canada
Posts: 116
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
incognegro is on a distinguished road
Default

NICE!!! i was having this problem also, fixed now though, thanks!!
incognegro is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ghost got vandalized.....AGAIN Chad V General GM Chat 11 09-22-2005 05:06 PM
Dirty Ghost not Dirty...and a Suprise visitor. [T3 Warning?] Chad V Your Ride: GM Pictures & Videos 11 08-22-2005 12:35 AM
Was at an abandoned ghost town today. SSEimatt93 Lounge 20 04-10-2005 10:44 PM
White Ghost Whorage...56k warnin Chad V Your Ride: GM Pictures & Videos 17 03-31-2005 12:02 AM
Ghost On Film? SSsuperchargedEi Lounge 10 12-14-2004 12:15 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:29 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.