1997 SSEi Keeps Shutting Off Help!!!!!!!!!!!!!!! - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-27-2009, 02:12 PM   #11
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Sounds like a ground problem.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2009, 03:55 PM   #12
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

I'd change the sensor. I won't believe it'* VATS related with the car already running until someone tells me what page in the fsm it says a running car that passed theft deterrent to start will die.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 01:40 AM   #13
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: okc oklahoma
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
rharper is on a distinguished road
Default

may be off base but had the same type of symptoms on a 98 gp that turned out to be a ignition control module this may be something you could try

Last edited by rharper; 07-02-2009 at 01:41 AM. Reason: spelling
rharper is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 05:33 PM   #14
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: laurel, Maryland
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
savage_973 is on a distinguished road
Default Still stalling

I noticed that there'* this little elbow shaped part on the left side of the engine and it leaked what looks to be oil and some of my vacuum holes are cracked
savage_973 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 06:00 PM   #15
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Is that the left side as your looking at the engine or the left side when sitting in the drivers seat?
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2009, 06:04 PM   #16
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: laurel, Maryland
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
savage_973 is on a distinguished road
Default

Left side lookin at the engine
savage_973 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2009, 07:06 PM   #17
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 205
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
PaladineSLE is on a distinguished road
Default

Thats a coolant elbow its an easy fix. Unfortunately it happed to me the lebo leaked and i payed outrageous peices at pep boys... i really hate pep boys they are the biggest rats except 1 mech i met there. Hes my mech now. As for the car turning off.... that happened to me too. It happened when i was driving in a bad storm one night so iono if its water reated or it could have been the cat and mufflers that were removed.... i got my SES light on cause supposedly my cat has an o2 sensor in it? well anyways the exact same thing happs to me all the electricals work and my car coasts and the brakes work barely the power steering shuts off and at doesnt accelerate its like it goes to ACC without power steering its really wierd but it doesnt bother me.
PaladineSLE is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 04:01 AM   #18
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: laurel, Maryland
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
savage_973 is on a distinguished road
Default coolant elbow

so what part should i look for and how do i replace it
savage_973 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
96 SSEi shutting off... Different, please read. TBOK75 1992-1999 10 06-21-2011 05:44 PM
Keeps shutting off!!! RaeRenae 1992-1999 15 05-03-2011 10:20 PM
Car randomly shutting off?... (fixed) rizergt 1992-1999 14 02-01-2007 12:26 PM
Car has trouble starting after shutting off for a few minute Mazee 1992-1999 1 05-16-2005 09:17 PM
Air compressor stays on for long time after shutting car off 1995BvSSE 1992-1999 1 12-28-2002 02:28 PM


Tags
engine issue, idle, maf sensor, shuts off, supercharged, vacuum lines, volt light, voltage

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:53 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.