Rough Running under load - Page 3 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Pontiac When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-21-2010, 12:18 AM   #21
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
forest20 is on a distinguished road
Default

Curious.. did you unplug the MAF? If so, how did it run
forest20 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2010, 11:30 AM   #22
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 115
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
D Ryan is on a distinguished road
Default

Maybe try swaping o2 sensors, while you are at it leave it unpluged to see if it will light the SES light! Then plug it back in, light should go away.
D Ryan is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2010, 08:40 PM   #23
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
forest20 is on a distinguished road
Default

Did you unplug EGR while engine is running rough at low rpm/load?
forest20 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2010, 10:48 PM   #24
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BigMikeG is on a distinguished road
Default MAF Unplugged

Gentlemen,
I did unplug the MAF and it stalled several times. after a restart or two, it
settled to a galloping rough idle much worse than before.
This did set off the Check Engine light.

As before, once off idle and accelerating, no issues at all.
I haven't tried the O2 or EGR wires yet, maybe tomorow when I can see.

Right now my plan is to just ride it out. It gets worse mileage, but I can live with that
untill I've got some income to take it to a shop that has all the correct electronic
test equipment to isolate the issue. --At that point it will probably be some $1 o ring
buried deep inside.

Mike
BigMikeG is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
running bad under load FordMan77 1992-1999 25 11-11-2014 09:36 AM
Rough idle, stuttering under load....and a big headache! SSEiGrl92 1992-1999 16 11-02-2005 04:49 PM
Car shudders in high gear under load - transmission? ssewannabe 1992-1999 43 05-09-2003 12:32 PM
Still Missing under load Bdd8591 1992-1999 4 02-25-2003 01:22 PM
Loss of power/ miss under load HELP Bdd8591 1992-1999 4 01-23-2003 07:22 PM


Tags
bonneville, rough idle, stuttering

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:03 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.