trouble codes p102,p122,and p171 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Oldsmobile When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-02-2013, 04:25 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sweetwater is on a distinguished road
Default trouble codes p102,p122,and p171

Check eninge light came on and I scanned for codes and found p102,p122,and p171. I have been having a problem with the engine during start up it starts fine then stalls. I restart it and then its fine until I shut it off and then it will stall again. It always restarts and runs fine no other issues. Fuel pressure was 35 when it first started then it drops to about 20 then dies. I restart it and then goes back up to 35 psi. Any help would be appreciated.
sweetwater is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 05:55 AM   #2
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,647
Thanked 998 Times in 774 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

P0102 is MAF circuit low input....
P0122 is TPS circuit low input...
P0171 bank 1 lean.. which is probably caused by the low fuel pressure.

I'm wondering if your electrical system is causing havoc everywhere else because the PCM is seeing low voltage at 2 sensors and maybe the fuel pump is seeing low voltage also.

Test power at the MAF connector https://www.gmforum.com/trouble-shoo...2/#post1392523

And test the TPS voltage here https://www.gmforum.com/trouble-shoo...oltage-284385/
Mike is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 08:47 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

i would take care of the fuel pressure first, the stalling could be causing your other codes. whens the last time you changed the filter, pump? you take the vacuum line off the regulator and smell for gas?
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 02:50 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sweetwater is on a distinguished road
Default New Fuel Pump

I finally bit the bullet and I bought a new Delphi pump and strainer. I put the new pump in on Saturday and the pressure went up to 45 were its supposed to be and it runs great. No more starting issues and so far no more lean codes.
sweetwater is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 08:08 PM   #5
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,647
Thanked 998 Times in 774 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Still don't see how that relates to the TPS, MAF maybe, but still. Thanks for keeping us posted.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 07:48 AM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

alot of times the car give erroneous codes when the engine stalls or you take the battery cable off
jwfirebird is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my trouble with Trouble Codes 1996 Bonneville SE 1992-1999 8 07-30-2007 11:08 PM
Trouble, trouble, trouble jbmark33 2000-2005 25 05-22-2007 10:11 PM
IAT sensor and trouble codes bonnevillemac Performance, Brainstorming & Tuning 3 03-11-2005 12:10 PM
I pulled the trouble codes and this is what I got! Str8pimpin 1992-1999 2 10-03-2004 12:33 PM
Trouble codes 56 and 63 !!!! con10der Everything Electrical & Electronic 13 01-18-2004 03:43 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:58 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.