help please? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Oldsmobile When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-02-2010, 12:17 PM   #1
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
msleah63935's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Doniphan, MO
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
msleah63935 is on a distinguished road
Default help please?

I have a 1999 olds 88 that shows a multiple random misfire code. The coil packs, plugs, wires, fuel filter and fuel pump have all recently been replaced. It'* main problem seems to be on hard acceleration. (take off from a dead stop, and climbing the many hill around here.) Any ideas? TIA, Leah
msleah63935 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2010, 12:19 PM   #2
-- SITE DONATOR --
True Car Nut
 
ymmot04's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 4,638
Thanked 5 Times in 4 Posts
ymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of light
Default

Did you have these issues before everything was replaced? How recently was all this stuff replaced?
ymmot04 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2010, 01:13 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
raptor660's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Eaton Rapids MI
Posts: 2,964
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
raptor660 is on a distinguished road
Default

which plugs did u use?
raptor660 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2010, 01:16 PM   #4
-- SITE DONATOR --
True Car Nut
 
ymmot04's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 4,638
Thanked 5 Times in 4 Posts
ymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of light
Default

Also out of curiosity, which coils and wires did you use?
ymmot04 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2010, 01:18 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
xtremerevolution's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Lenox, IL
Posts: 2,478
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
xtremerevolution is on a distinguished road
Default

Check the fuel injector as well. Its not a very common problem, but I did replace one on a supercharged 3800 a month ago that was throwing a misfire code.
xtremerevolution is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2010, 01:29 PM   #6
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
msleah63935's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Doniphan, MO
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
msleah63935 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by ymmot04 View Post
Did you have these issues before everything was replaced? How recently was all this stuff replaced?
Yes. And the code remains the same after each repair. I replaced the fuel pump, because when looking for the filter, I discovered a small gas leak on the lines. The car seems to do a little better after the pump & filter replacement.. however it is still rough on take off & hills. And the check engine light stays on.. but flashes when it starts bucking.
msleah63935 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2010, 01:32 PM   #7
Senior Member
True Car Nut
 
raptor660's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Eaton Rapids MI
Posts: 2,964
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
raptor660 is on a distinguished road
Default

try unplugging ur MAF sensor..
raptor660 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2010, 01:32 PM   #8
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
msleah63935's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Doniphan, MO
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
msleah63935 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by ymmot04 View Post
Also out of curiosity, which coils and wires did you use?
I just got the car.. so the coils, wires & plugs were already replaced. The mechanic checked the coil packs, said they look good. None of the plugs are fouled & do appear to be new. The wires show no sign of wear either.
msleah63935 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2010, 01:32 PM   #9
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
msleah63935's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Doniphan, MO
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
msleah63935 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by raptor660 View Post
try unplugging ur MAF sensor..
not sure what/where an MAF sensor is??
msleah63935 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2010, 11:53 PM   #10
Senior Member

True Car Nut
 
sseidriver97's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Portage mi
Posts: 7,124
Thanked 3 Times in 3 Posts
sseidriver97 is on a distinguished road
Default



see that there squareish thing on the RIGHT side of this pic next to the black air intake hose unplug that if you look close enough mine is unpluged
sseidriver97 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ANYBODY please, please help, car alarm driving me NUTS aodessey 1987-1991 17 11-29-2008 02:05 PM
Please, please PLEASE! willwren Lounge 20 03-26-2008 01:16 PM
HELP HELP HELP, EXPERTS PLEASE !! statusplease 1992-1999 8 03-15-2008 06:49 PM
ELECTRICAL PROBLEMS< PLEASE HELP, PLEASE jamesdean26hfx 1992-1999 3 09-20-2004 07:45 PM
The WP is driving me crazy, please....oh...please help me! valerka 1992-1999 2 07-28-2004 11:15 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:08 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.