95 Cutlass 3.1 Tranny not going to OD - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Oldsmobile When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-20-2014, 08:48 PM   #11
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

You apparently have a whole slew of other issues that need taking care of first.

1. Get the brake light off. (lack of fluid can cause this and the parking brake switch can cause this)
2. Diagnose the ABS issue. ie , goto a dealer and have them scan it for codes. Autozone can't touch 95 systems. (cheap bastids)

Once those issues are fixed, then that might fix your lockup issue. And yes, the brake light can/will prevent TCC lockup.

On another note, how do you know your not getting lockup?
Mike is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 07:22 AM   #12
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2014
Location: Big Stone Gap, Va.
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dely0575 is on a distinguished road
Default

I know i'm not getting lockup because it runs 3200 rpm at 60 mph & coasts at 1100 rpm when I let off the gas. I will try to get the codes read. The lights don't come on all the time, just sometimes. Yesterday it wouldn't start so I held the key in start position & moved the gear shift around & it started.
dely0575 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 08:46 AM   #13
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Another candidate for no lockup.

If your running 3200 at 60MPH, your probably running 3rd gear, not 4th gear. With a funky shifter like yours, the PCM probably thinks your commanding 3rd, and not 4th.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 06:49 PM   #14
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2014
Location: Big Stone Gap, Va.
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dely0575 is on a distinguished road
Default

Duh, I told you it was running 3rd. It Won't shift to 4th. Do you think I need to adjust my shifter cable? By the way, I drove it 200 miles today & it shifted Perfect, OD & All. I can't afford to go to a dealer to get codes run, That'* why I'm asking you.
dely0575 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2014, 08:31 PM   #15
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

We can use the parts cannon and assume all day long and it still won't fix anything until we know what the computer is saying.
Mike is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mike For This Useful Post:
Soft Ride (10-22-2014)
Old 10-25-2014, 09:35 PM   #16
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2014
Location: Big Stone Gap, Va.
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dely0575 is on a distinguished road
Default

I've been busy. I found the Hot post on my battery hooks to the fuse block, The bolt was stripped. I put a new bolt in it & tightened it up. Now all the lights on the dash have gone out! OD works fairly good now. It shifts into OD great but it don't want to downshift when I slow down. I can downshift manually. Any ideas?
dely0575 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'96 Cutlass 2d - tranny.. Smoke Oldsmobile 3 06-16-2014 07:38 AM
'94 Cutlass Supreme Trans not shifting correctly Gary1160 Oldsmobile 4 01-01-2013 08:04 PM
1992 cutlass tranny problems kensworld5 Oldsmobile 6 03-15-2011 01:02 AM
94 cutlass ciera s 3100 oil and water in EGR but not engine. rambopants Oldsmobile 7 02-14-2011 07:58 AM
not good. NOT GOOD. (hit and run, not bad-BAD, but not good) repinS General GM Chat 13 11-26-2004 11:35 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:14 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.