Old computer question, with update on page 3. - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Olds, GMC & Pontiac chat

Lounge For casual talk about things unrelated to General Motors. In other words, off-topic stuff. And anything else that does not fit Section Description.

Old computer question, with update on page 3.

Reply

 
 
 
Old 12-18-2003, 04:16 AM
  #11  
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 15,928
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BonneMeMN is on a distinguished road
Default

I'd say swap in any ddr ram you can get your hands one, Samsung is usually good stuff, but other then that, it'* got to the mobo.
BonneMeMN is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2003, 05:18 AM
  #12  
Senior Member
Posts like a Corvette
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Location: Elizabethtown Pennsylvania
Posts: 1,205
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
h1081dan is on a distinguished road
Default

I hope its not the mobo. It runs super when its booted, so I guess I will just leave it run 24/7 until I can find the problem. If its not the ram then I am gutting this stupid Bi*ch. I already have me a new setup picked out, just a matter of getting the money together, I am so upset. I just built this thing, spent 1200 buck, and all for nothing if I can't fix it. Next attempt to fix will probably be the ram. if that doesn't work then goodbye 2.4GHz 533FSB and hello 3.2GHZ 800FSB
h1081dan is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2003, 06:11 AM
  #13  
Senior Member
Posts like a Corvette
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Location: Elizabethtown Pennsylvania
Posts: 1,205
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
h1081dan is on a distinguished road
Default

ok I've been on this computer since about 12am and haven't got 1 error or hiccup from this computer, yet if I were to shut down it would probably take 20 tries to get er goin again, this is becoming a huge PITA finding the problem!! I wish so much I could find it and fix it. Stayed up all night searching for answers, and came up empty handed, crap the only thing I found close to my problem is Power Supply problems, and we now know thats not the case, 480 watts of pure power running through this things veins and I sill and having post failure. I guess its time to toss the ram, hard drive and video card, and or gut it completely. WHo knows, I'm so damn tired of this bull sh*t.
h1081dan is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2003, 06:19 AM
  #14  
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Charlotte, NC ________ SEBF 07 survivor
Posts: 2,128
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
aviator327 is on a distinguished road
Default

Originally Posted by h1081dan
Heres my temporary solution to this problem- I am not going to shut this thing down anymore. If it doesn't want to cold boot, then I will just let is run 24/7. Anyone see anything wrong with this till I find the problem?
A friend of mine runs his Dell 24/7. No problems.
aviator327 is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2003, 08:42 AM
  #15  
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Robbinsdale, MN
Posts: 15,408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MOS95B is on a distinguished road
Default

Sounds like you BIOS now, dude. I woulda bet real money on tye Power Supply, but 2 bad in a row just ain't feasable.

And to once and for all lose the Hard Drive rumor, take it out completely and try starting up the motherboarsd alone. I'll bet a dollar to a donut (That used to mean something) you have the same issue without the hard drive, as it has nothing to do with the POST

I'm still gonna hope for something easy like memory, tho. Try pulling one stick, then the other, etc...
MOS95B is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2003, 08:52 AM
  #16  
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Charlotte, NC ________ SEBF 07 survivor
Posts: 2,128
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
aviator327 is on a distinguished road
Default

Originally Posted by h1081dan
[


One more note, My ram is OEM Samsung ddr333 from tcwo, has anyone had problems or know of problem related to this brand ram?
I use Samsung PC800 45-ns rdram in my 2.4ghz 533fsb. No problems. There is a difference in the ram too.
aviator327 is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2003, 10:05 AM
  #17  
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Aug 2003
Location: Salina, KS
Posts: 5,246
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TrueWildMan is on a distinguished road
Default

Originally Posted by NVSSEI
I had almost this exact problem a couple of years ago. Turned out to be a bad memory chip. If I could get it up, it was fine. If it got turned off or rebooted, I might get it right up or it might tke all day.
Just a suggestion.
Actually, this would be my next move. How many sticks do you have? Can you try other memory?
TrueWildMan is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2003, 10:37 AM
  #18  
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Robbinsdale, MN
Posts: 15,408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MOS95B is on a distinguished road
Default

If you have to, try it with no memory. Won't be able to do anyhting, but it'll narrow down the problem...
MOS95B is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2003, 12:28 PM
  #19  
Senior Member
Posts like a Corvette
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Location: Elizabethtown Pennsylvania
Posts: 1,205
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
h1081dan is on a distinguished road
Default

Originally Posted by TrueWildMan
Originally Posted by NVSSEI
I had almost this exact problem a couple of years ago. Turned out to be a bad memory chip. If I could get it up, it was fine. If it got turned off or rebooted, I might get it right up or it might tke all day.
Just a suggestion.
Actually, this would be my next move. How many sticks do you have? Can you try other memory?
I have two sticks of 256MB DDR
h1081dan is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2003, 12:34 PM
  #20  
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Aug 2003
Location: Salina, KS
Posts: 5,246
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TrueWildMan is on a distinguished road
Default

Originally Posted by h1081dan
Originally Posted by TrueWildMan
Originally Posted by NVSSEI
I had almost this exact problem a couple of years ago. Turned out to be a bad memory chip. If I could get it up, it was fine. If it got turned off or rebooted, I might get it right up or it might tke all day.
Just a suggestion.
Actually, this would be my next move. How many sticks do you have? Can you try other memory?
I have two sticks of 256MB DDR
Do those have to be used dually, or can you take one out at a time??
TrueWildMan is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Old computer question, with update on page 3.


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.