2002 Sub electric problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


GMC/Chevrolet Truck/SUV When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-07-2013, 03:05 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Oldphil is on a distinguished road
Question 2002 Sub electric problem

I have something draining my battery, I disconnected the neg and put a meter across it. I pulled every fuse and relay one at a time in both the under hood box and the one on the driver side dash. The meter stayed constant through the whole ordeal! Any ideas where to look other than the fuse panels where to look?

Phil
Oldphil is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2013, 03:08 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

sometimes the alt can do it. sometimes you have a chafed wire. how many amps was it?
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2013, 09:57 AM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Oldphil is on a distinguished road
Default

I left it hooked up to a charger, I checked on it after a few hours it was still reading 3 amps. I guess a trip to the dealer may be in order.
Oldphil is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2013, 09:59 AM   #4
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Oldphil is on a distinguished road
Default

Forgot to note with the bat disconnected for two days it started no problem, so the battery seems OK.

Phil
Oldphil is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2013, 02:15 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

thats a very significant draw should be easy to find. did you take the alt cable loose? try looking under the fuse box?
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 09:23 AM   #6
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Oldphil is on a distinguished road
Default

Thanks for the replies, raining here but will try when it stops.

Phil
Oldphil is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 05:12 PM   #7
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Oldphil is on a distinguished road
Default

Pulled the wire off the Alt, no change!
Oldphil is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 08:25 PM   #8
Senior Member
True Car Nut
 
rjolly87's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Las Cruces, NM
Posts: 6,855
Thanked 298 Times in 246 Posts
rjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant future
Default

I was thinking that when you are looking for a draw, you run the meter on the positive side. Am I wrong in that?
rjolly87 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 09:04 PM   #9
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Oldphil is on a distinguished road
Default

I am looking at the chargers meter hooked to the battery, over night it drops down almost to 2-1/2 amps

Phil
Oldphil is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 09:05 PM   #10
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Oldphil is on a distinguished road
Question

Quote:
Originally Posted by jwfirebird View Post
thats a very significant draw should be easy to find. did you take the alt cable loose? try looking under the fuse box?
What is under the fuse box?
Oldphil is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New sub.. Biggest sub ever!!!!!!!!!! No joke! Check this out!!!!! raptor660 Audio (and aftermarket electronics) 18 07-08-2011 08:29 PM
sub problem MNwonderboy Audio (and aftermarket electronics) 12 11-14-2006 03:35 PM
possible electric problem? tomburt 1987-1991 1 07-29-2003 07:09 AM
96 SE electric locks dinosmit 1992-1999 2 12-02-2002 06:56 PM
Electric Supercharger? brrt50cal 1992-1999 17 09-10-2002 09:41 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:32 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.