weird problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


General GM Chat When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made. Chat about all things GM (and related cars). Off-topic stuff should be in the Lounge, and all Model specific mechanical problems should be posted in the proper forum.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-28-2004, 12:32 PM   #1
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: belton,sc
Posts: 162
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
master3rd is on a distinguished road
Default weird problem

The wife got into the Bonne yesterday and shortly came back inside and told me that the battery was dead. It'* less then 3 months old. I tried to jump it off with my truck with no results. No interior light would come on. I thought , about resetting the system by disconnecting the positive side of the battery for about 30 seconds and then reconnecting. Bam ! It worked ???? Leaves me wondering what happen and WHY???? anyone have a idea?
master3rd is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2004, 12:35 PM   #2
Senior Member
Posts like a Camaro
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,166
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
mkaake is on a distinguished road
Default

check for corosion on the positive and negative battery terminals... sometimes there'* just enough there that it won't give you a connection, but if you move it just the right way (or clean it up), it'll work just fine.
mkaake is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2004, 05:57 PM   #3
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,631
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
94 SSE with Sizzle is on a distinguished road
Default

what dood jus said,..also,..the cable can get just loose enuff that it gives u a bad connection. periodic tightning may keep it from doing it again.
94 SSE with Sizzle is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2004, 06:14 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEi95 is on a distinguished road
Default

I had something like that happen before. Turned out one of the poles inside tha battery was jarred loose ( or something like that). It was usually hit or miss if I had power to start or not. If this isn't a continual problem I would agree with the guys above.
SSEi95 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2004, 06:59 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Aug 2003
Location: Salina, KS
Posts: 5,246
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TrueWildMan is on a distinguished road
Default

Yup, me too. Just make sure it'* clean and on tight. When you took it off and reconnected, likely you just got it to make contact rather than actually resetting anything.
TrueWildMan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
weird weird and really weird 3064datazz 1992-1999 42 07-19-2007 02:03 PM
weird starting problem mkaake 1992-1999 8 02-03-2004 04:31 PM
Weird seat problem! sse1990 Everything Electrical & Electronic 4 01-10-2004 01:10 PM
WEIRD TIMING PROBLEM cjpjjones Performance, Brainstorming & Tuning 4 07-27-2003 05:15 PM
Weird electrical problem... SSEi95 1992-1999 20 07-26-2003 01:56 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:31 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.