power loss - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


General GM Chat When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made. Chat about all things GM (and related cars). Off-topic stuff should be in the Lounge, and all Model specific mechanical problems should be posted in the proper forum.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-03-2004, 03:47 PM   #11
Senior Member
Posts like a Supercharger
 
Join Date: Nov 2003
Location: Philly, PA
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEiGrl92 is on a distinguished road
Default

Tomorrow afternoon I'm changing the oil, so I might as well clean the TB too.
I do know that the coils on my Bonnie are off of a 91 Grand Prix that had a 3.1 engine. Is that bad?? I want MSD'*. just haven't gotten around to it. But I might get them sooner rather than later...especially if those 3.1l coils are messing my car up.
SSEiGrl92 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2004, 03:51 PM   #12
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Those coils may not be hot enough for your ignition. Can you find an 8-digit part number on them?
willwren is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2004, 09:18 PM   #13
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Location: round lake beach illinois
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
superman013 is on a distinguished road
Default

those coils are definately not right for your 3800. did you use the same module? Did the plug fit?
superman013 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2004, 12:33 AM   #14
Senior Member
Posts like a Supercharger
 
Join Date: Nov 2003
Location: Philly, PA
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEiGrl92 is on a distinguished road
Default

The coils were brand new AC Delco ones I originally bought for my Grand Prix. My Grand Prix was totalled, so I had a bunch of parts laying around. The coils on my Bonnie went bad, atleast 2 of them did, and all I had at the time were the 3.1 coils. The fit perfectly, and the plug wires snapped right on. I didn't change anything. But I do notice a rough idle, nothing major, it'* just not as smooth as it should be. I am going to get MSD coils this week.
SSEiGrl92 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2004, 10:39 PM   #15
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Location: round lake beach illinois
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
superman013 is on a distinguished road
Default

I change the sc oil every 3000miles. new sc every 40,000miles. I noticed a rip forming around the harmonic balancer. I changed it today.(pretty easy) also the crank sensor since I had it apart. Alot of power came back. But still not the way it was. New sc, balancer,and crank sensor within 3 days. while i'm at it is there anything else I should change?
superman013 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no power to fuel pump, power windows & power seat options13 Everything Electrical & Electronic 11 08-13-2006 02:42 PM
Loss of power??? Glasuan Everything Electrical & Electronic 6 01-09-2004 05:20 PM
Intermitent loss of electrical power. NotDadsW41 1992-1999 17 11-01-2003 04:48 PM
My power loss update Bassplayincrowe 1992-1999 5 01-28-2003 11:44 PM
Loss of power/ miss under load HELP Bdd8591 1992-1999 4 01-23-2003 07:22 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:26 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.