No boost / SC not working - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Forced Induction All questions and problems regarding Superchargers, Turbos, NOS, ZEX, intercoolers, water injection, etc.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-27-2010, 07:13 PM   #11
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central IL
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
corrie06 is on a distinguished road
Default

I feel like such a tool...

The belt broke. I didn't even notice it the first time I popped the hood! It looks like two pulleys went with it. The tension pully has burt rubber/melted plastic all over it and the pulley between and to the right of the crank and cam pulleys is completely gone.

I measured the tension pulley at 3". Does anyone know if the other idler pulley is the same size? Autozone'* website shows they have 3" and 3.5" pulleys.

Thanks for the help.
corrie06 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 07:23 PM   #12
Senior Member
True Car Nut
 
xtremerevolution's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Lenox, IL
Posts: 2,478
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
xtremerevolution is on a distinguished road
Default

xtremerevolution is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 10:35 PM   #13
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central IL
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
corrie06 is on a distinguished road
Default

Awesome pic. Thanks, xtremerevolution.

Thanks to everyone else that helped too. This forum is the best of all the automotive forums I've participated in. The responses by everyone are always quick, plentyful and helpful.
corrie06 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 11:52 PM   #14
Senior Member

True Car Nut
 
sseidriver97's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Portage mi
Posts: 7,124
Thanked 3 Times in 3 Posts
sseidriver97 is on a distinguished road
Default

yaya i was right i gotta celebrate with a glass of milk some cookies and my sesame street movie lol
sseidriver97 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 09:31 AM   #15
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central IL
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
corrie06 is on a distinguished road
Default

Another question: should the supercharger pulley spin freely with no resistance? I turned it last night after I realized the belt was gone and it spun like it wasn't connected to anything inside the snout just like an idler pully. I'm afraid something inside the supercharger is broken too. Please tell me I'm being paranoid...
corrie06 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 09:38 AM   #16
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Should spin easy. Turn it back and forth, you should feel the weight of the rotors. If there'* almost nothing it'* possible the coupler has been shredded.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2010, 02:50 PM   #17
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central IL
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
corrie06 is on a distinguished road
Default

I think I may have jumped to conclusions before. Last night I felt the SC pulley again and it has some weight to it. It feels about four to five times heavier than one of the idler pulleys. I guess I just assumed it should have more weight to it at the time. I think I'll be OK if I replace the belt and missing/damaged pulleys. Thanks again.
corrie06 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 11:32 AM   #18
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central IL
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
corrie06 is on a distinguished road
Default

Yesterday I was able to replace the broken pulleys and belt and the supercharger is working great again! Thanks to everybody that help.
corrie06 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 11:37 AM   #19
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Good to hear you got it all back up and running.
Danthurs is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boost Control Solenoid Maintenance and Boost Control Actuator Test for low Boost* Toddster Trouble shooting + Test Procedures 0 03-21-2009 07:24 PM
Guages Not working and its Not a corrosion problem...... Dutch2005 Everything Electrical & Electronic 30 08-15-2006 01:24 AM
Instrument Display/Backlights Not Working (Not a Fuse) DavidR Everything Electrical & Electronic 3 10-26-2005 03:51 PM
Twilight Sentinel working then not working on '95 SSEi mrstangblb 1992-1999 1 12-03-2004 09:30 PM
not good. NOT GOOD. (hit and run, not bad-BAD, but not good) repinS General GM Chat 13 11-26-2004 11:35 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:42 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.