BOOST GUAGE! - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Forced Induction All questions and problems regarding Superchargers, Turbos, NOS, ZEX, intercoolers, water injection, etc.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-15-2004, 08:55 AM   #1
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: Ajax, Ontario
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Macina is on a distinguished road
Default BOOST GUAGE!

Hi all,
My 93 SSEi does not get full boost. The guage will only go 3/4 of the way. Reaching 70 is never achieved. What can be the problem here, and how can i fix it?
Thanks
Macina is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 01:08 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Aug 2003
Location: Salina, KS
Posts: 5,246
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TrueWildMan is on a distinguished road
Default Re: BOOST GUAGE!

Quote:
Originally Posted by Macina
Hi all,
My 93 SSEi does not get full boost. The guage will only go 3/4 of the way. Reaching 70 is never achieved. What can be the problem here, and how can i fix it?
Thanks
Well, look at that pic!! I'd start there...


Sounds like it may be a wastegate issue... check vacuum lines, and such, thnen move to possible coupler or bearings, or simply belt slippage.

Could be just getting tired....
TrueWildMan is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 02:04 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Does your service engine soon light come on?
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2004, 08:43 PM   #4
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default Re: BOOST GUAGE!

Quote:
Originally Posted by TrueWildMan
Quote:
Originally Posted by Macina
Hi all,
My 93 SSEi does not get full boost. The guage will only go 3/4 of the way. Reaching 70 is never achieved. What can be the problem here, and how can i fix it?
Thanks
Well, look at that pic!! I'd start there...


Sounds like it may be a wastegate issue... check vacuum lines, and such, thnen move to possible coupler or bearings, or simply belt slippage.

Could be just getting tired....
Coupler won't cause this, but belt slip, air filter, gummy bypass actuator, dirty TB, bad BCS are all possibilities, along with the vacuum leak.
willwren is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boost Control Solenoid Maintenance and Boost Control Actuator Test for low Boost* Toddster Trouble shooting + Test Procedures 0 03-21-2009 07:24 PM
Temperature Guage and Oil Guage stuck!!!!! Str8pimpin 1992-1999 4 10-13-2004 05:38 PM
boost guage question artk Forced Induction 5 05-28-2004 12:21 AM
Low boost reading on guage jgs11 Forced Induction 13 04-08-2004 04:33 PM
Boost guage....What The ratmfan2118 1992-1999 12 02-08-2003 02:29 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:02 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.