Strange Problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-03-2009, 06:14 PM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 243
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
dandyd is on a distinguished road
Default Strange Problem

Car started and ran okay. Then I went to the store. The car probably sat in the parking lot for a half hour. When I got back in and started it, it revved up to 2. (Which I know it doesn't normally do.) Everytime I braked the battery needle went down. I managed to not brake much on the way home. Also when I was braking it didn't stay at 0 but the needle moved towards 1. When I got home and braked in the parking space the check gauges light came on and the car died.

Any Ideas?
dandyd is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 06:44 PM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Need to have the car scanned and post the code.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 06:53 PM   #3
Junior Member
 
Toddster's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Toddster is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Danthurs View Post
Need to have the car scanned and post the code.
X2

Also what year make and Bonneville trim do you have?

Maybe update in your siggy so we can better help you
Toddster is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 11:16 PM   #4
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 243
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
dandyd is on a distinguished road
Default

It'* not showing any codes at all. Oh, and BTW, it'* a car of one of my wife'* co-workers....I had to contact her to find out again what it was. It'* a 93 Olds Cutlass with a 3.1. For some reason I was thinking it was an Olds 88 3.8.
dandyd is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 11:22 PM   #5
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Well, not giving us much to go on here. From what you are saying it sounds like a short or grounding problem. Start checking the ground busses for corrosion.
Danthurs is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange brake problem JR 1992-1999 4 12-30-2004 05:24 PM
Strange problem!! largegoldencar 1987-1991 0 12-19-2004 11:25 AM
Strange problem?? 2x4 1987-1991 5 10-16-2003 03:30 PM
strange problem... tomburt 1987-1991 12 08-10-2003 07:20 PM
Strange sounding problem MoparMitch 2000-2005 3 07-07-2003 04:20 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:26 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.