Still no spark - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-08-2007, 03:36 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chicago
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
almikyska is on a distinguished road
Default Still no spark

ok so the car still wont spark....it started with me replacing the harmonic balancer and i ended up breaking the crank sensor while doing this and replaced the sensor three times so i ruled out that its the sensor. i just now put the new wiring harness in. that wasnt it. i looked in the service manual and went through a list of things to do and got to ...check voltage at crank sensor harness terminal D. it should be over 10 volts..it reads 12 volts..so then it says its a faulty crank sensor connection or sensor... si right now im thinkin i just need to keep trying to adjust the sensor but idk. any ideas or better ways to adjust sensor other then crawling under with feeler gauge?
almikyska is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2007, 12:50 AM   #2
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Jan 2007
Location: allentown, pa--brooklyn, ny
Posts: 1,646
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
88bonnsse is on a distinguished road
Default

what does the car do exactly when you turn the key to try and start her up ? we need to better understand what is not engaging..
88bonnsse is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 06:12 PM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chicago
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
almikyska is on a distinguished road
Default

ok well i got it running just now. the problem was the crank sensor wasnt in the exact spot so i just kept movin it around and finally got it to start poping when i cranked it so moved it just a hair more and that seemed to do it so now i got it tightened down and marked it. im off now to change the oil, flush rad. and change belt. thanks for all your help
almikyska is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2007, 03:10 PM   #4
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Feb 2004
Location: CT
Posts: 2,099
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
SSEBONNE4EVA is on a distinguished road
Default crank

You'll need a feeler gage to set the gap correctly so that the sensor is dead center.
Instuctions should have come with the new part.
SSEBONNE4EVA is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New coil pack, still no spark Help! (fixed) roadkingmi 1992-1999 6 12-03-2011 06:20 PM
no spark spark plugs mrfaysah Everything Electrical & Electronic 7 03-13-2010 11:59 AM
Intermittent spark/no spark 1990 delco ignition module lesabreowner 1987-1991 1 07-28-2009 02:33 PM
Spark Plug Wires and Spark Plugs buickpower3800sc Performance, Brainstorming & Tuning 4 03-15-2003 05:27 PM
OK!!! Who Still Wants a Porche?? Or a BMW For That Matter.. Tamara General GM Chat 23 10-02-2002 04:54 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:34 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.