map sensor problems - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-13-2010, 12:16 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Phelps NY
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
gowirelessmwebb is on a distinguished road
Default map sensor problems

hello all i just replaced a map sensor on a 98 Lumina LTZ . the engine light is back on after a 5 mile ride with the same codes p0108 and p1106 if any one has any suggestions please suggest thank you . ps i will say this dam car was built to beleive i were a toyota i have a 90 corolla gts with 317.000 miles and never ever had any problems i'm amazed with this car chevy has done a great job i even contacted them . it now has 277.000 miles and burns no oil always ready to go were ever and the power of the 3.8 is always there chevy replied to my email by phone and gave me a $100 maintance voucher . I try to maintane my cars well i beleive i could reach 500.000 mile if maintaned properly
gowirelessmwebb is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 12:32 AM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

I would say start with checking for any loose connections at the MAP plug, test for the +5v reference as well as the ground circuit. Seems like there'* a issue with the wires.

Black Ground
Gray 5 volt reference
Light green MAP sensor signal
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 12:40 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Phelps NY
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
gowirelessmwebb is on a distinguished road
Default

i tested yesterday gray 5 votls and light green 12 volt this is with sensor out
gowirelessmwebb is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 12:47 AM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Phelps NY
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
gowirelessmwebb is on a distinguished road
Default

am i suposed to have 12 volts on light green
gowirelessmwebb is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
map o map harofreak00 Forum updates and suggestions 44 03-21-2005 03:04 AM
MAP sensor sc3800fiero 1992-1999 3 03-15-2004 01:09 AM
MAP Sensor Dylansdad 1992-1999 7 05-19-2003 11:32 AM
Can't Find MAP Sensor brvs 1987-1991 17 04-22-2003 12:40 AM
MAP sensor Dylansdad 1992-1999 1 03-04-2003 02:38 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:32 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.