Keyless Entry Remote system, not working!? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-06-2006, 03:06 AM   #1
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Location: Riverside, CA
Posts: 1,137
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
chr0mius is on a distinguished road
Default Keyless Entry Remote system, not working!?

Sorry if this has already been addressed, but I searched it and no one has the same problem that I am having.
A few days ago, my keyless remote stopped working...
I noticed that the range got a bit less before this happened so I changed the battery to no avail, then I reprogrammed (guesswork since I dont know the exact directions) and that didn't work. I looked at the module which I am guessing has something to do with the keyless entry since it has the same FCC number as the remote, and nothing appears to be wrong with it or the wiring. I'm just looking for some troubleshooting help, anything you guys can help me with will be great and I'll try to be as responsive and helpful as my time and knowledge permits. Thanks!
chr0mius is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2006, 09:10 AM   #2
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Have you checked and changed the battery in your remote?
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2006, 09:21 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montevideo, MN MWBF '05, '06, '07 WCBF '06 '07 survivor
Posts: 3,882
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sonoma_zr2 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by BillBoost37
Have you checked and changed the battery in your remote?
Read this from above your post Boost

I noticed that the range got a bit less before this happened so I changed the battery to no avail
sonoma_zr2 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2006, 09:56 AM   #4
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Quote:
Originally Posted by sonoma_zr2
Quote:
Originally Posted by BillBoost37
Have you checked and changed the battery in your remote?
Read this from above your post Boost

I noticed that the range got a bit less before this happened so I changed the battery to no avail
Thanks for the point out Travis.. Maybe double check the new battery is good with a multimeter. It'* odd that range would decrease over time.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2006, 10:15 AM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montevideo, MN MWBF '05, '06, '07 WCBF '06 '07 survivor
Posts: 3,882
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sonoma_zr2 is on a distinguished road
Default

did you try this, you said your guessed because you didn't have directions

http://www.bonnevilleclub.com/forum/...e=article&k=62
sonoma_zr2 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2006, 11:47 AM   #6
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Location: Riverside, CA
Posts: 1,137
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
chr0mius is on a distinguished road
Default

I'll check the new battery, and I'll see if my old remote will work with it, too...
chr0mius is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2006, 11:35 PM   #7
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Location: Riverside, CA
Posts: 1,137
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
chr0mius is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by sonoma_zr2
did you try this, you said your guessed because you didn't have directions

http://www.bonnevilleclub.com/forum/...e=article&k=62
I tried that and it didn't work...maybe I am mistaken on what I should jump, but that is pretty straightforward. The battery appears to be fine, any other suggestions? Maybe a fuse or something blew? The problem with range may have been a coincidence...
chr0mius is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2006, 12:02 AM   #8
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Location: Riverside, CA
Posts: 1,137
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
chr0mius is on a distinguished road
Default

I guess I'll take it to the dealership next day I get off work...don't really know where to start on fixing this thing.
chr0mius is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 02:17 PM   #9
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Oct 2005
Location: Northwest Ohio
Posts: 95
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
suctoes is on a distinguished road
Default

When you took the old batteries out did they have ANY corrosion on them??? If so take the remote apart GENTLY And clean it with a soft tooth brush. Make sure and get behind the bottons! I had this problem with my remote when I first got my SSEi now all is well!
suctoes is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 03:07 PM   #10
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Location: Riverside, CA
Posts: 1,137
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
chr0mius is on a distinguished road
Default

There was no corrosion and I cleaned it after the new battery didn't work, instinctively. I'm going to have to see if the dealership can try to program it w/ a new remote or something, maybe its just broken or I am doing it wrong.
chr0mius is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keyless Entry not working Snagglefoot Everything Electrical & Electronic 0 09-01-2009 10:22 AM
Keyless Entry/Remote Start Remote Compatibility wjcollier07 Lounge 0 02-08-2008 11:37 AM
keyless entry not working? mista_sse 2000-2005 15 07-20-2006 12:05 AM
1993 Keyless entry not working Hans Everything Electrical & Electronic 10 05-05-2006 11:47 AM
keyless entry not working djm 1992-1999 5 06-25-2005 11:43 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:21 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.