1993 Keyless entry not working - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-03-2006, 02:01 PM   #1
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Location: Twin Falls, Idaho
Posts: 7,545
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Hans is on a distinguished road
Default 1993 Keyless entry not working

I received a new FOB, however I am having the same trouble as the old one, I even swapped the new buttons (old were worn and in bad bad shape) to the new one and the problem persists. The car goes into programming mode just fine, however when a button on either FOB is pressed, nothing happens, it does not acknolodge the signal with another clunk clunk at all.

What are all the components for the Keyless entry? is it just a module under the dash somewhere with an antenna and how do I troubleshoot the system from this point forward?
Hans is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 02:02 PM   #2
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

ensure you are doing the programming properly.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 02:04 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Location: Twin Falls, Idaho
Posts: 7,545
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Hans is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by BillBoost37
ensure you are doing the programming properly.

I am doing it identical to techinfo. shorting out the upper right and lower left pins, it does go clunk clunk, however it does not go clunk clunk when I push a button on the remotes
Hans is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2006, 02:07 PM   #4
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

I bet you are...it is much eaiser than 95 or 97. Sounds like the only issue might be moving fast enough. 10-15 seconds is pretty quick.

Keep trying...I'm sure you'll get it.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2006, 02:46 AM   #5
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Location: Twin Falls, Idaho
Posts: 7,545
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Hans is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by BillBoost37
Keep trying...I'm sure you'll get it.

Nope. I have determined another part of the system is defective. Can someon explain the parts required for keyless entry or provide me a link with more information.

I know I need a FSM but do not have one for this car.
Hans is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2006, 08:47 AM   #6
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default

on my Keyless i have to press my button like 2-3 times on teh remopte for it to open the drivers door.....it sucks.....i think that i either need a new fob (whick i have ) or my Reciever in the car is crapping out
1993 SLE is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2006, 09:15 AM   #7
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Some of these may not be an issue with your PDL and PW working fine, but check everything anyway:

Fuse 3, Fuse 6, Fuse 4, Reseat the connector on the RAC Module (Remote Accessory Control) just to the right of the PCM on the same bracket. However, SOMETHING must be alive in that sucker. Pin G of your Datalink connector feeds to Bin B of C2 on that RAC, and that obviously causes the car to respond. It'* odd, though. When it goes into programming, it clunks, right? That says it'* capable of commanding the locks. It'* just not accepting your remote.

I'm beginning to suspect a bad remote.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2006, 02:46 AM   #8
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Location: Twin Falls, Idaho
Posts: 7,545
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Hans is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by willwren
Some of these may not be an issue with your PDL and PW working fine, but check everything anyway:

Fuse 3, Fuse 6, Fuse 4, Reseat the connector on the RAC Module (Remote Accessory Control) just to the right of the PCM on the same bracket. However, SOMETHING must be alive in that sucker. Pin G of your Datalink connector feeds to Bin B of C2 on that RAC, and that obviously causes the car to respond. It'* odd, though. When it goes into programming, it clunks, right? That says it'* capable of commanding the locks. It'* just not accepting your remote.

I'm beginning to suspect a bad remote.

I have 2 remotes that is what is weird. One is BRAND NEW one is the original the car came with.
Hans is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2006, 08:59 AM   #9
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Did the remote you got with the car ever work?
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2006, 09:07 AM   #10
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Didn't come with one as I recall.

Ok, Hans. I don't think the RAC module is bad, because it goes into programming mode.

Disconnect the harness and check for the following at the connectors:

C1 pin B 12 volts from Fuse 6.
C1 pin G for ground
C2 pin K for ground

Then pull your right front passenger door sill, pull the carpet back, and find the 10-cavity ground bus. Any corrosion?
willwren is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keyless Entry not working Snagglefoot Everything Electrical & Electronic 0 09-01-2009 10:22 AM
keyless entry not working? mista_sse 2000-2005 15 07-20-2006 12:05 AM
Keyless Entry Remote system, not working!? chr0mius Everything Electrical & Electronic 9 02-11-2006 03:07 PM
keyless entry not working djm 1992-1999 5 06-25-2005 11:43 AM
"keyless" entry isn't so keyless anymore.. Custom88 General GM Chat 5 01-06-2003 01:45 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:20 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.