93 lumina 3.4 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Chevrolet When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-08-2015, 05:20 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
whiskeyrun is on a distinguished road
Default 93 lumina 3.4

Hey guys just replaced timing belt ,tensioner,and idlers after 80k of wear, quick question can this engine run with a cam out of time and would it make it hard to start back up when its at oper.temp need to hold gas pedal to floor sometimes to get it to fire back up and feather it to keep it running after a second or 2 it runs on its own,no stalling at lights or any other time for that matter just hard restarts ? seems to run highway fine and around town shifts a little harder it seems tho checked all vac lines found iac wire partialy unhooked could it have done some damage to it tried reset to no avail ...... im lost any help with this

Last edited by whiskeyrun; 11-08-2015 at 05:22 PM.
whiskeyrun is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2015, 12:15 AM   #2
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,143
Thanked 780 Times in 609 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

Since you are dealing with belts, this has to be the 3.4 double overhead cam engine......timing setup of the belts/gears have to be spot on....also check for vac leaks.....
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 03:52 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
whiskeyrun is on a distinguished road
Default

Thanks techII, would have to think that the timing is off, due to performance and poor fuel mileage thinking of taking to dealer to see if they can retime as I don't have the tools for the cams hopefully they won't hit me to hard on price ........
whiskeyrun is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lumina's suck, need help Twister97 Lounge 6 10-02-2004 10:01 PM
Radiator for a 93 Lumina Twister97 Lounge 5 03-30-2004 06:34 PM
A different Lumina, looks familiar... J Wikoff Lounge 8 12-24-2003 05:10 PM
Chevy Lumina Sol General GM Chat 25 06-13-2003 05:02 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:44 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.