2007 Tahoe LS not starting NEED HELP! - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Chevrolet When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-26-2011, 10:08 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
608buckharder85 is on a distinguished road
Default 2007 Tahoe LS not starting NEED HELP!

Well first of all I have been trying to figure this out for the last few days with no luck so I figured I would give this a try and see if I could pick someone elses brain. I went to leave for work monday morning and my tahoe wouldnt start I tried again and it started but ran like cheese so I shut it off and tried again it started and ran ok so I shut it off again and thats the last time it started it will turn over but no fire, untill yesterday after ohming all the ground wires under the hood to the bcm I found no break or bad wire the only way i can get it started is if I run a ground off the body to the post on the pwr/trn relay because when I turn the vehicle on It doesnt trip resulting in no power to the injectors or coils I have good grounds into the fuse panel good ground to the bcm but i cannot figure out what to do next any help would be greatly appreciated.
608buckharder85 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2011, 10:16 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

did you checking the ground pin on the relay socket to see if the pcm ground is getting there? also sometimes those connectors that the relay plugs into get loose and you have to tighten them up with a little screwdriver. im kind of assuming you tried swapping the relay with a different one to see if the relay is the issue
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2011, 02:52 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
608buckharder85 is on a distinguished road
Default

Thanks jwfirebird you sent me down the right path it was the ground from the pcm to the relay it would ohm through but if you moved the wire around it would lose it so its replaced and its back up and running at least untill I pulled my boat to the river with it and I had one of the AFM lifters broke and now Im in the process of putting new lifters in it but thanks again.
608buckharder85 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2011, 04:24 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

thanks for posting the fix, glad to hear you got it
jwfirebird is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
intermittent weird starting/not starting.... HELP!! jaye22 Everything Electrical & Electronic 15 04-14-2017 08:10 PM
'99 Tahoe, rear brake drum issue. Need help hdryder GMC/Chevrolet Truck/SUV 2 06-03-2014 08:08 PM
Help!Tahoe factory service manual sol-911 GMC/Chevrolet Truck/SUV 4 04-23-2013 01:07 PM
2005 Chevrolet Tahoe Odometer Fraud Help TrevorTahoe GMC/Chevrolet Truck/SUV 21 12-16-2012 02:34 AM
2007 Buick Lacrosse 3.8 cold starting problem bigdawgz1971 Buick 11 11-02-2011 11:02 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:24 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.