2005 Cavalier no instrument lights, back lights etc - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Chevrolet When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-26-2013, 04:45 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
billmik is on a distinguished road
Default 2005 Cavalier no instrument lights, back lights etc

Hi
Can someone help me? Just bought a 2005 Cavalier used and now i notice the instrument panel back lighting, shifter back lighting, back, license plate, and all side lights are out. Brake, backup, turn, and head lights all work fine. Checked bulbs and fuses etc all ok. any ideas?
thanks
billmik is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 05:17 PM   #2
Senior Member
Posts like a Camaro
 
rjblazer's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Elmira, New York
Posts: 853
Thanked 31 Times in 29 Posts
rjblazer has a spectacular aura aboutrjblazer has a spectacular aura about
Default

Does any of the parking lights work. If not I would say the headlight switch is possible bad. It working for the headlight but not the parking lights which turns the dash and other lights on.
rjblazer is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 06:31 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
billmik is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by rjblazer View Post
Does any of the parking lights work. If not I would say the headlight switch is possible bad. It working for the headlight but not the parking lights which turns the dash and other lights on.
Nope no parking lights either...
billmik is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 06:35 PM   #4
Senior Member
Posts like a Camaro
 
rjblazer's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Elmira, New York
Posts: 853
Thanked 31 Times in 29 Posts
rjblazer has a spectacular aura aboutrjblazer has a spectacular aura about
Default

I would check the headlight switch. That'* prolly what needs to be replaced. You could check and see if your getting the voltage coming out of it for the parking lights.
rjblazer is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 08:08 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
billmik is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by rjblazer View Post
I would check the headlight switch. That'* prolly what needs to be replaced. You could check and see if your getting the voltage coming out of it for the parking lights.
Ok Changed light switch still no good. Can Body Control Module cause this?
billmik is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 08:15 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
billmik is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by rjblazer View Post
I would check the headlight switch. That'* prolly what needs to be replaced. You could check and see if your getting the voltage coming out of it for the parking lights.
No voltage on tail light either... only turn signal part of bulb has voltage
billmik is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 08:30 PM   #7
certified crazy person
Certified GM nut
 
eltatertoto's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: hobart indiana (1 hr from chicago)
Posts: 1,871
Thanked 64 Times in 52 Posts
eltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rough
Default

if its not the switch i would track down all of your grounds. and make sure your headlight switch is getting a good ground and voltage coming to it.
eltatertoto is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 09:39 PM   #8
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
billmik is on a distinguished road
Thumbs up

Ok I Got It... Thanks for Everyone'* help... I went looking for voltage at pin D on headlight switch only to find none. According to wiring diagram there'* a fuse that supplies voltage. When i went looking at fuses again, in amongst the open fuse locations there it wasn't lol... the fuse was gone!!! That'* why i didn't find any blown before (I Checked all that were there) . Who would take out this fuse??? lol Well all is good again Thanks
billmik is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 Cavalier instrument panel gauges intermittent gwhamilton Chevrolet 1 08-29-2013 08:53 AM
Wanting to wax etc etc but dont know how any tips? calaeb0896 Detailing & Appearance 1 04-04-2008 04:52 PM
Lights, instrument, etc problem mans71 1987-1991 4 11-05-2006 08:30 AM
Not starting, locks aren't working, etc. etc. Goo551 1992-1999 19 01-20-2006 08:13 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:38 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.