2003 escalade 6.0 eng issues - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Cadillac When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-14-2011, 04:58 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
JAY 1679 is on a distinguished road
Default 2003 escalade 6.0 eng issues

suv starts up but runs with engine misfire. scann found misfire #6 replace all coils and plugs with wires. sprayed around intake to see in there was a leak no leak. still shows misfire any idea what this maybe.

jay 1679
JAY 1679 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2011, 07:27 PM   #2
Senior Member

True Car Nut
 
sseidriver97's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Portage mi
Posts: 7,124
Thanked 3 Times in 3 Posts
sseidriver97 is on a distinguished road
Default

I moved your post to its own thread.as it is its own issue aside from the one in the previous thread

It could be a bad injector or lack of power to injector.have you checked this
sseidriver97 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2011, 07:36 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

like he said check for power, if you do you can swap and see if the problem moves
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2011, 02:23 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
JAY 1679 is on a distinguished road
Default

check injector for power and it has power. when i first start up suv it runs smooth. after about 3 minutes it misfires.
JAY 1679 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2011, 05:03 PM   #5
Senior Member

True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,804
Thanked 220 Times in 181 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

Switch injectors with another cylinder. If the issue moves to the other cylinder, get a new injector. If the issue does not move, do a compression test on cylinder #6. You could have a mechanical issue.
2kg4u is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 Regal 3.8 Eng Oil Pan Gasket bbuech Buick 3 12-28-2011 06:11 PM
intake fixed...no more "issues"...except check eng LittleHoov 1992-1999 14 07-09-2005 10:56 AM
95 3.8 se K eng code , rod and main torque specs???????????? green95se 1992-1999 5 02-13-2004 12:08 PM
What are the difference between the series I and II S/C eng. 2MCHPSI 1992-1999 9 08-18-2003 02:10 PM
melted eng wiring Rosco the Iroc 1992-1999 4 11-10-2002 12:54 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:34 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.