Traction Control/ABS Issues - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-15-2007, 01:48 AM   #1
Senior Member
Posts like a Corvette
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada
Posts: 1,445
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
captainmiller is on a distinguished road
Default Traction Control/ABS Issues

My buddy with a 2002 Regal GS told me he was having some issues driving. So anyway, he showed me the problem.

He went to accelerate, and the car was going nowhere. The RPM'* were going from like 1500-2000. So I went outside and watched. The passenger side tire was spinning, and just burning on the snow, and the driver side tire wasn't moving at all. He pretty much can't accelerate with TC on, and it says "low trac". Both tires spin with TC off.

The other problem, is when he brakes hard and ABS engages, it works, but as soon as the car comes to a stop the ABS light, the Service Engine light, and Traction off light all turn on, and won't shut off until the car is restarted. ABS and traction control are also both screwed until the car is restarted.

Ideas?
captainmiller is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2007, 07:20 AM   #2
Senior Member
Posts like a Corvette
 
Join Date: Jun 2005
Location: Berkeley, IL
Posts: 1,596
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DarkShadow is on a distinguished road
Default Re: Traction Control/ABS Issues

Quote:
Originally Posted by captainmiller
My buddy with a 2002 Regal GS told me he was having some issues driving. So anyway, he showed me the problem.

He went to accelerate, and the car was going nowhere. The RPM'* were going from like 1500-2000. So I went outside and watched. The passenger side tire was spinning, and just burning on the snow, and the driver side tire wasn't moving at all. He pretty much can't accelerate with TC on, and it says "low trac". Both tires spin with TC off.

The other problem, is when he brakes hard and ABS engages, it works, but as soon as the car comes to a stop the ABS light, the Service Engine light, and Traction off light all turn on, and won't shut off until the car is restarted. ABS and traction control are also both screwed until the car is restarted.

Ideas?
sounds like a bad wheel speed sensor, have the codes pulled from the computer tho if the ses light is coming on then it will tell you exactly which sensor is out of spec.
DarkShadow is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ABS/Traction light on...but i still have ABS ptrfair 2000-2005 0 12-11-2007 08:33 PM
Stability Control System-ABS-Traction Control compyelc4 2000-2005 16 03-06-2007 11:03 PM
Traction Control and ABS DieselChris 1992-1999 6 12-18-2003 12:00 AM
ABS and TRACTION CONTROL light stays on kerker 1992-1999 11 05-13-2003 10:23 AM
ABS, traction control doesn't work 95 sse jeffreyeffrey 1992-1999 8 04-21-2003 05:14 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:56 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.