need some help with my AC/HEATER - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-13-2012, 11:19 PM   #11
Senior Member
Posts like a Camaro
 
rjblazer's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Elmira, New York
Posts: 853
Thanked 31 Times in 29 Posts
rjblazer has a spectacular aura aboutrjblazer has a spectacular aura about
Default

rjblazer is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 08:55 AM   #12
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
thepossumface's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thepossumface is on a distinguished road
Default

Thank you! That is very helpful, maybe this will solve my problem...I hope haha
thepossumface is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 01:06 PM   #13
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
thepossumface's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thepossumface is on a distinguished road
Default

Well some updates, I put a new blower motor on it and when I turn it on it kinda sputters now with the new one on it, I double checked everything and the resistor is good everything is getting power just not blowing air, I used the old white fan from the old one as I couldnt shell out 35 bucks at the time to get it both, so do yall think it could be the white piece in the blower motor?
thepossumface is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 01:12 PM   #14
Senior Member
Posts like a Camaro
 
rjblazer's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Elmira, New York
Posts: 853
Thanked 31 Times in 29 Posts
rjblazer has a spectacular aura aboutrjblazer has a spectacular aura about
Default

Maybe the motor turning but the fan is slipping. If you remove the motor from the housing and keep it plugged in. Then have someone hold it and someone else turn the fan on and see what happens. The fan part wasnt broke or anything was it?
rjblazer is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 01:24 PM   #15
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
thepossumface's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thepossumface is on a distinguished road
Default

no the fan looks new i checked it out before putting it all back in. should I get a J.Y fan part and test it? if it is working what else could be the prob? I doubt the vents are clogged
thepossumface is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 01:49 PM   #16
Senior Member
Posts like a Camaro
 
rjblazer's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Elmira, New York
Posts: 853
Thanked 31 Times in 29 Posts
rjblazer has a spectacular aura aboutrjblazer has a spectacular aura about
Default

Make sure the air not coming out the floor or defrost. The blend door might be stuck in the floor mode. Or in the default setting of defrost.
rjblazer is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2012, 02:02 AM   #17
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
thepossumface's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thepossumface is on a distinguished road
Default

well now I smell a kinda coolant/ burning smell from the vents, the fan motor is working cause I have heat flow throw when I go down the road ( like before) just nothing when I sit still.
thepossumface is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2013, 07:31 PM   #18
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
thepossumface's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thepossumface is on a distinguished road
Default

So ive been reading some fourms here and ive herd that people are having the same problem with a air mix actuator, and its suppose to be under the dash?? is there a way to test that is it, im running just about everything I can to find this problem and come to dead ends.
thepossumface is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2013, 07:28 AM   #19
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

the air mix you should be able to look under and see something moving when you change temp
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 03:55 PM   #20
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
thepossumface's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thepossumface is on a distinguished road
Default

checked the air mix it was good, and now that I put it on normal from the AC side it blows cool air it never did this before with the other blower motor, so i assume we are getting in the right direction. But it still wont blow anything sitting still..I was thinking could it be a compressor?
I'm getting power to all my stuff and is working but not blowing this is so mind boggling. And with summer on the rise I will not be sitting in 100+ degree weather in florida in a hot car haha.
thepossumface is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help: heater core removal stegarsla 1992-1999 7 10-03-2012 04:37 PM
I have some heater challanges. bpgreenwaldt 1992-1999 10 12-21-2010 12:47 AM
Need a little help with a heater problem. Timothy's Buick 1987-1991 13 02-07-2007 11:13 AM
Race - Win Some, lose some and tie some.... 2000SilverBullet Your Other Rides: Pics & Videos 6 07-02-2006 03:44 AM
need help with 4T60E heater element installation bill buttermore 1992-1999 4 01-20-2005 09:09 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:42 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.