need some help with my AC/HEATER - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-11-2012, 04:17 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
thepossumface's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thepossumface is on a distinguished road
Default need some help with my AC/HEATER

well my ac and heater do not work nothing threw the vents at all its all been converted to the new ac system but im stumped on why my heat doesnt work, any ideas? its a 91 buick century limited.
thepossumface is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 04:29 PM   #2
Senior Member
Posts like a Camaro
 
rjblazer's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Elmira, New York
Posts: 853
Thanked 31 Times in 29 Posts
rjblazer has a spectacular aura aboutrjblazer has a spectacular aura about
Default

Do you know if the blower motor is working? Are you getting any air out of the floor vents or defroster? If you are then the blower motor is good. If you are then its prolly the contol not working or the blend door stuck.
rjblazer is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 04:42 PM   #3
Senior Member

True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,804
Thanked 220 Times in 181 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

Did you check all the fuses?
2kg4u is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 04:52 PM   #4
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
thepossumface's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thepossumface is on a distinguished road
Default

i did check fuses there all good, i get warm air from under the seats when i turn it on heat at high and only when driving but no air at all when its cold. and my defrost dosent work.
thepossumface is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 05:02 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

you have linkage, vacuum, or electronic for your position? i would stick my head under by the pass side and see what happens if anything when you change position
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 05:05 PM   #6
Senior Member

True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,804
Thanked 220 Times in 181 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

Can you hear the blower running?
2kg4u is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 06:30 PM   #7
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
thepossumface's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thepossumface is on a distinguished road
Default

negative on hearing the blower, thats what i think it is but not 100%
thepossumface is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 08:21 PM   #8
Senior Member

True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,804
Thanked 220 Times in 181 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

No matter what other problems you might have, you have to start with getting the blower running.
2kg4u is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2012, 07:25 AM   #9
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

if i remember right i think the blowers are on the engine side on those. you can just take the plug loose and see if you are getting power at the plug
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 09:43 PM   #10
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
thepossumface's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Florida
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thepossumface is on a distinguished road
Default

Ima take a look at it this weekend when it stops raining, does anyone have a diagram for it or is there a place I can print it out?
thepossumface is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help: heater core removal stegarsla 1992-1999 7 10-03-2012 04:37 PM
I have some heater challanges. bpgreenwaldt 1992-1999 10 12-21-2010 12:47 AM
Need a little help with a heater problem. Timothy's Buick 1987-1991 13 02-07-2007 11:13 AM
Race - Win Some, lose some and tie some.... 2000SilverBullet Your Other Rides: Pics & Videos 6 07-02-2006 03:44 AM
need help with 4T60E heater element installation bill buttermore 1992-1999 4 01-20-2005 09:09 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:38 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.