MY 2001 LeSabre won"t start - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-11-2014, 12:09 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
tmac475 is on a distinguished road
Default MY 2001 LeSabre won"t start

Today I had a flat tire. I plugged a Craftsman pump into the cigerette lighter to fill the tire. The pump died and the engine shut off. I tried starting the car but it would not turn over, nothing. I have all my electric,i.e. lights radio, etc. is there a reset button or did I fry something
tmac475 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 12:11 AM   #2
Senior Member
Posts like a Turbo
 
shawn_s's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Madison Wi.
Posts: 267
Thanked 42 Times in 32 Posts
shawn_s has a spectacular aura aboutshawn_s has a spectacular aura aboutshawn_s has a spectacular aura about
Default

Sounds like you blew a fuse/relay.. I'd start by checking both ignition fuses
shawn_s is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to shawn_s For This Useful Post:
tmac475 (06-11-2014)
Old 06-11-2014, 12:15 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
tmac475 is on a distinguished road
Default

Hey Shawn *, just wanted to give a proper thank you. This is my first time doing this so I am feeling my way . Again thanks
tmac475 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 12:26 AM   #4
Senior Member
Posts like a Turbo
 
shawn_s's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Madison Wi.
Posts: 267
Thanked 42 Times in 32 Posts
shawn_s has a spectacular aura aboutshawn_s has a spectacular aura aboutshawn_s has a spectacular aura about
Default

Anytime.. Im still kinda new here myself.
shawn_s is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 09:00 AM   #5
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,648
Thanked 1,000 Times in 776 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Remove both of the battery cables from the battery and check for corrosion.

Both of them should not look like the one on the right.

Attached Thumbnails
MY 2001 LeSabre won"t start-img_7832800x533.jpg  
Mike is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 11:43 AM   #6
Senior Member
Posts like a Camaro
 
Join Date: Apr 2004
Location: Land of Lincoln
Posts: 1,107
Thanked 5 Times in 4 Posts
scottydl is on a distinguished road
Default

x2 on the fuse/relay popping. Check the fuse box under the back seat. Those cigarette lighter receptacles are not designed to handle high amounts of current, which your tire compressor probably required while actively running.
scottydl is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 12:07 PM   #7
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,648
Thanked 1,000 Times in 776 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Even if he did pop a fuse, it wouldn't shut the whole car down. I'm suspecting the battery/cables.
Mike is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mike For This Useful Post:
WilliamE (06-11-2014)
Old 06-11-2014, 06:48 PM   #8
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
tmac475 is on a distinguished road
Default my 2001 buick lesabre won't start

The car ran perfectly until the tire pump incident. I know how to check for blown fuses but how can you tell if the relay went bad?
tmac475 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 07:03 PM   #9
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,648
Thanked 1,000 Times in 776 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Did you check your battery cables yet?
Mike is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2014, 08:51 PM   #10
Senior Member

True Car Nut
 
WilliamE's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: VA
Posts: 3,087
Thanked 418 Times in 376 Posts
WilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond repute
Default

I am with Mike on this one, check your battery cables, I have never heard of anything blowing a fuse or relay and it shut a car off that was running, the only fuse that I know of that may be able to do that would be the fuel pump fuse, or relay.
And I am pretty sure those are on a totally separate circuit.
WilliamE is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Gas Cap Loose Check Cap" - 2001 Buick Lesabre eb-86 Buick 9 04-08-2015 01:31 PM
90 LeSabre No Start cranks "hot" edgexswitchback Buick 13 09-10-2014 12:09 AM
2000 lesabre custom, Dash board cover "Split"it" revolver693 Buick 7 07-10-2012 12:37 AM
Car won't start because of "Security System" jjvm34 1992-1999 1 07-09-2005 11:00 PM
"D" or "OD" ? BusMaster007 1992-1999 23 01-09-2003 03:09 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:29 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.