eng surge then stall - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-03-2012, 04:58 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: nc
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
planetired is on a distinguished road
Default eng surge then stall

93 buick roadmaster estate wagon 5.7 . this started after fuel pump went bad. after start eng idles at 750, as eng warms idle will drop to 725 then raise to 800 down to 700 getting progressively worse to the point of stalling. some times it kicks the check eng lite on and the car runs fine, shows code 45, run rich. have since changed the fuel pump and filter again, cleaned idle solenoid and passage, reseated connects at computer, tried to clean 02 sensor, shroud prevents cleaning tip!, changed tps, cleaned vacuum ports at throttle body, reseat connects at coil pack. haven't cleaned egr yet, but its showing no codes . any ideas out there?


thanks craig
planetired is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 09:14 PM   #2
Senior Member

True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,804
Thanked 220 Times in 181 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

Pull the vac hose off the FPR and smell for gas.
2kg4u is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 04:59 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Location: nc
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
planetired is on a distinguished road
Default

this is tbi car I don't see a vacuum line, the fpr is on the tbi? got looking at the evap canister,the hoses on the control valve on the vent line are crumbling , could the tank vent being blocked cause this problem?

thanks Craig
planetired is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'97 SE warm restart, then stall fasttrigga 1992-1999 9 08-20-2012 09:01 AM
Runs then slows then stalls RobertS 1992-1999 54 06-20-2009 04:15 PM
motor surge at idle then stalls..help 84choochoo 1992-1999 8 02-07-2008 12:35 PM
A/C Problems - Cold then HOT then Cold then Hot!!!!! nick s 1992-1999 13 04-22-2006 11:40 AM
Long start, short start, long stall, short stall :-( jessie_harbin 1992-1999 3 03-12-2006 11:40 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:20 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.