2001 Buick Park Avenue, No Spark, Random Spark - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-25-2016, 01:42 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
gbfan10 is on a distinguished road
Default 2001 Buick Park Avenue, No Spark, Random Spark

Helping a friend with his car, it stalled on him and he towed it to my place.
The codes said bad CPS. We replaced that. After that we had spark from the first coil, and that was it. I ran through the CPS/ICM testing procedures on here and everything checked out, so we replaced the ICM. At first we had spark at the first coil and the 3rd, but that was it. We decided to check the wires and pulled the CPS and ICM and replaced.

This is where is gets odd, when we connected everything and hooked the battery back up, the thing tried to start on it'* own. The owner did have a remote car starter installed awhile ago.

I ran through the ICM tests, and the only odd one I see is that the the G wire (18x) wasn't reading 6 volts, if it changed at all it was 1 volt or 2.

This morning when checking for spark, we have none again.

I am not sure what else to try. I did verify all of the grounds and clean them. I ran the codes again and only have one for MAP. I occasionally get RPMs on my scan tool when turning it over.
gbfan10 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 11:06 PM   #2
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,147
Thanked 782 Times in 611 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

Do a drag test on the female connectors at the ICM harness?

If you have spark, on even just one cylinder, the crank sensor is ok.....

You replaced the ICM? New?

If you are getting no spark from a coil, did you try swapping with a coil that sparked? Did you pull the coil and check the primary circuit out of the ICM with a test light?
Tech II is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1989 Park Avenue - Random Alarm, Trunk, Locks simanco Buick 4 09-22-2013 10:51 AM
2001 Buick Park Avenue Base Drivers Side Temp Cold parkavenuefan Buick 1 12-25-2010 08:11 PM
2001 Buick Park Avenue Overcooling Code thsncc1701 Buick 2 01-05-2006 07:55 PM
2001 Buick Park Avenue Stabilitrak Problem thsncc1701 Buick 1 06-18-2005 02:06 AM
VERY Rare 2001 Park Avenue Ultra Ireli Lounge 10 03-30-2005 06:51 PM


Tags
buick park avenue, electrical problem, remote starter

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:50 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.