Puting in new stereo - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Audio (and aftermarket electronics) This is your place for alarms, remote starters, to brag about your system, exaggerate your db levels, or simply ask questions for stock or aftermarket audio. No Flames! (except from roasted amps)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-26-2009, 08:30 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
flaox's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: ontario canada
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
flaox is on a distinguished road
Default Puting in new stereo

so i bought some goodies today , all the stuff i need to put a stereo into my bonnie , on my capacitor theres only 2 terminals positive and negative. how do i hook it up wrap the power wire around the positive terminal and then to the amp ?

help guys in freckin lost here
flaox is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2009, 08:32 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Black Pearl's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: STC, MN
Posts: 3,301
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Black Pearl is on a distinguished road
Default

Here'* diagram for you

Black Pearl is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2009, 08:37 PM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
flaox's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: ontario canada
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
flaox is on a distinguished road
Default

hehe looking at that same diagram right now ,

http://www.ehow.com/how_4965766_hook...citor-amp.html

^^^ so the link tells the correct way to hook it up right ?

thanks alot
flaox is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 04:00 PM   #4
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
flaox's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: ontario canada
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
flaox is on a distinguished road
Default

also how big of a fuse do you guys run ?

i have a 80 amp fuse is it too small ?

i will be running a 1200 watt amp
flaox is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 05:06 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Black Pearl's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: STC, MN
Posts: 3,301
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Black Pearl is on a distinguished road
Default

I'll check my fuse and get back to you. I'm only running a 300watt mono sub amp though
Black Pearl is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 05:09 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
MouSe's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Atlanta
Posts: 5,988
Thanked 2 Times in 2 Posts
MouSe is on a distinguished road
Default

For a 600 watt amp I was running a 100 amp fuse on 8 gauge wire.
MouSe is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 05:19 PM   #7
Senior Member
Posts like a Corvette
 
crunkfrunk's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Cleveland, OH
Posts: 1,389
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
crunkfrunk is on a distinguished road
Default

I'm running a 60 amp fuse on 4 gauge with a 1200 watt amp, but it'* such a short run of wire I don't have a problem losing power
crunkfrunk is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2009, 08:30 PM   #8
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
flaox's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: ontario canada
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
flaox is on a distinguished road
Default

i think ill be running 80 amp on 4 gauge
flaox is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2009, 08:20 PM   #9
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
flaox's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: ontario canada
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
flaox is on a distinguished road
Default

Got the stereo into my car today , sounds good (not loud enough) , ended up using a 150 amp fuse ( came with my wiring kit)

Everything went well except for my in-dash install kit, Wouldn't fit right had to modify the kit , now it looks crappy. Gonna see if i can fix it when i get time

thanks for ur help guys
flaox is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2009, 12:48 AM   #10
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Dec 2007
Location: Vancouver, Canada
Posts: 116
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
incognegro is on a distinguished road
Default

i hope you charged the cap before the install?
incognegro is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New subs and new stereo? champ5601 Audio (and aftermarket electronics) 15 04-07-2007 10:06 PM
taking parts from a SSE and puting them on a SE smoosh 1987-1991 6 07-26-2004 12:15 AM
is 2000 stereo same size as 92-99 stereo? NERV Audio (and aftermarket electronics) 6 06-18-2004 09:53 AM
new stereo for 93 ssei AVITOLS Audio (and aftermarket electronics) 4 05-10-2004 01:12 AM
New Stereo and Steering Controls wesley1959 Audio (and aftermarket electronics) 4 09-13-2003 08:24 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:52 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.