Put a little system in the Bonneville Yesterday - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Audio (and aftermarket electronics) This is your place for alarms, remote starters, to brag about your system, exaggerate your db levels, or simply ask questions for stock or aftermarket audio. No Flames! (except from roasted amps)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-31-2010, 11:51 AM   #1
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
raptor660's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Eaton Rapids MI
Posts: 2,964
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
raptor660 is on a distinguished road
Default Put a little system in the Bonneville Yesterday

12" 1500w Alpine Type R powered by a 500w RMS Hifonics Son Of A Boltar amp. Wired to 2ohms. but my wiring is junk and i have horrable voltage drop, with barely any bumps, hopefully tonight ill be getting a Optima Gel Cell Battery, and all new wiring to solvee the problem...
raptor660 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2010, 03:58 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
raptor660's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Eaton Rapids MI
Posts: 2,964
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
raptor660 is on a distinguished road
Default

What do u think?
raptor660 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2010, 04:06 PM   #3
Senior Member
Posts like a Supercharger
 
Addicted To Eaton's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Chillicothe mo
Posts: 194
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Addicted To Eaton is on a distinguished road
Default

Need pictures!
Addicted To Eaton is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2010, 04:09 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
xtremerevolution's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Lenox, IL
Posts: 2,478
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
xtremerevolution is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by raptor660 View Post
12" 1500w Alpine Type R powered by a 500w RMS Hifonics Son Of A Boltar amp. Wired to 2ohms. but my wiring is junk and i have horrable voltage drop, with barely any bumps, hopefully tonight ill be getting a Optima Gel Cell Battery, and all new wiring to solvee the problem...
If your voltage is dropping that badly, you need to upgrade your engine bay'* power wiring.

Also, the Type R is 500W RMS isn't it?
xtremerevolution is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2010, 05:15 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
raptor660's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Eaton Rapids MI
Posts: 2,964
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
raptor660 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by xtremerevolution View Post
If your voltage is dropping that badly, you need to upgrade your engine bay'* power wiring.

Also, the Type R is 500W RMS isn't it?
yes the sub is 500w RMS. My wires are horrible so i think that'* the problem. I'm using a 10gauge plastic coated copper wire for a temp power wire. And it only has about 15 thick strands in it. and my ground is a 6 foot long in-home extension cord with the ends cut off. lol. don't judge me. lol. It was just to test these amps i bought. i tested this amp with 2 12" old school Type R'* in my buddies Janky Chrysler LHS and the amp performed great with little voltage drop. and the amp pushed those type R'* hard at less than 1/2 gain. But in my car i turned the amp up all the way and wouldn't bump that hard in a big ported box, and the amp would cut out when i turned the volume up more. Keep in mind. I didn't drive around with the amp playing like this. I don't want to damage the amp or kill my alternator. I was just checking it out. Our cars should be similar when it comes to charging systems and electrical.
Need wiring bad!
raptor660 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2010, 05:19 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
raptor660's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Eaton Rapids MI
Posts: 2,964
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
raptor660 is on a distinguished road
Default

Here is the amp im using
raptor660 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2010, 07:42 PM   #7
Senior Member
Posts like a Turbo
 
cracker's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Hibbing MN
Posts: 327
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cracker is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by raptor660 View Post
yes the sub is 500w RMS. My wires are horrible so i think that'* the problem. I'm using a 10gauge plastic coated copper wire for a temp power wire. And it only has about 15 thick strands in it. and my ground is a 6 foot long in-home extension cord with the ends cut off. lol. don't judge me. lol. It was just to test these amps i bought. i tested this amp with 2 12" old school Type R'* in my buddies Janky Chrysler LHS and the amp performed great with little voltage drop. and the amp pushed those type R'* hard at less than 1/2 gain. But in my car i turned the amp up all the way and wouldn't bump that hard in a big ported box, and the amp would cut out when i turned the volume up more. Keep in mind. I didn't drive around with the amp playing like this. I don't want to damage the amp or kill my alternator. I was just checking it out. Our cars should be similar when it comes to charging systems and electrical.
Need wiring bad!
id say change that up to real wiring and then do the big 3. should fix the voltage drop, and make sure your ground is a good one too. lol not judging either mang lol but for real id take that "temp/test" wire out asap. if ya have wire layin around like say 4ga do double runs of that for the big 3, might save a lil loot. i did it just cuz i had the wire already layin around, even got another 20= feet of 4ga still chillin lol. also im not too too sure about that amp but my guess is that it might not do rated power.
cracker is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2010, 10:03 PM   #8
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
raptor660's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Eaton Rapids MI
Posts: 2,964
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
raptor660 is on a distinguished road
Default

im not using that wire anymore.. it was just test wires. Ive always liked Hifonics equipment. And like i said.. It was hitting 2 type R'* HARD with less than 1/2 gain and bassboost off. So itll be fine with my 1 Type R
raptor660 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2010, 11:30 PM   #9
Senior Member
Posts like a Camaro
 
CPR8's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Grant, Fl.
Posts: 941
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
CPR8 is on a distinguished road
Default

Just a side note... I thought you put your Bonneville on Craigslist.
CPR8 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2010, 04:10 AM   #10
Senior Member
Posts like a Turbo
 
golgo13's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Illinois
Posts: 233
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
golgo13 is on a distinguished road
Default

I've always heard good things about hifonics for the price.
golgo13 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Got my dual SSEi exhaust put on yesterday crunkfrunk Your Ride: GM Pictures & Videos 12 07-10-2009 12:55 AM
'03 Bonneville Monsoon speaker system vs. '07-'08 Grand Prix speaker system... Pologuy 2000-2005 2 07-26-2008 07:52 PM
Little Geo put up a good fight. Bonneville92V688 Lounge 4 02-26-2007 02:18 AM
the bonneville gods communicating with me yesterday 1993 SLE General GM Chat 9 07-30-2006 10:25 PM
Bought a 1999 Bonneville yesterday gmtorque Introductions for new members 10 02-24-2005 02:23 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:56 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.