problems since i installed a head unit and speakers - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Audio (and aftermarket electronics) This is your place for alarms, remote starters, to brag about your system, exaggerate your db levels, or simply ask questions for stock or aftermarket audio. No Flames! (except from roasted amps)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-03-2007, 05:33 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: ft. lauderdale
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
xbroken is on a distinguished road
Default problems since i installed a head unit and speakers

Since I have installed new 4x6 speakers in the front and a head unit, i have been having some problems with my car. Every time I open the drivers door, my car makes the sound that I left my lights on. At first all I did was turn my lights on and then right off and that stopped the noise. Now, it just keeps going until I close the door. Another problem I have had is, at night time, if I roll a window up or down, i can see all the lights in my car dim for a sec. Anyone know how to solve either of these problems?
xbroken is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 06:13 PM   #2
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 145
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
95-SLE is on a distinguished road
Default

Check if you grounded it correctly. A voltmeter should help.
95-SLE is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 07:14 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Aug 2004
Location: In your garage, swipin' da lug nutz
Posts: 3,067
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sandrock is on a distinguished road
Default

Don't know what to tell ya on that first problem. With the dimming lights, however, that sounds like you have a battery that is fixing to konk out and/or the alternator. Have both of them checked out at any auto parts store that does free diagnostic on those.
sandrock is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 08:06 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Feb 2006
Location: Melrose
Posts: 4,596
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BLACK94SSEi is on a distinguished road
Default

Did you install the HU yourself, or did you have it installed? im thinking it may have to do with the illumination wire. Not sure.

As far as the dimming, did this also started after the HU and speaker install?
BLACK94SSEi is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 08:15 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jun 2004
Location: Rochester, NY (college)
Posts: 6,182
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
corvettecrazy is on a distinguished road
Default

Consider checking the ground buss that is located along the door sill (on the inside) for corossion. It could be a very possible place for a weak ground causing the lights to dim and such.
corvettecrazy is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2007, 09:39 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: ft. lauderdale
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
xbroken is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by 95-SLE
Check if you grounded it correctly. A voltmeter should help.
I wish I knew what you were talking about :(

Quote:
Originally Posted by sandrock
Don't know what to tell ya on that first problem. With the dimming lights, however, that sounds like you have a battery that is fixing to konk out and/or the alternator. Have both of them checked out at any auto parts store that does free diagnostic on those.
I installed the head unit one night, and the next night I installed the speakers. Later on that night my car started acting up really bad. I brought it to a trusted mechanic and at first he said he couldn't find anything wrong with it. It magically fixed itself. Then the next week (this past week) my car died on me at school and my mechanic said it was the starter so i got it rebuilt. The alternator has been checked out several times and everyone said it is fine.

Quote:
Originally Posted by BLACK94SSEi
Did you install the HU yourself, or did you have it installed? im thinking it may have to do with the illumination wire. Not sure.

As far as the dimming, did this also started after HU and speaker install?
The head unit and speakers were installed by my friends cousin who installs systems for a living. The illumination wire was hooked up to my head unit when it was being installed. When the head unit was installed everything was fine. After the speakers were installed is when I started having problems.
xbroken is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Head unit problems 84bonneville Pontiac 4 02-10-2012 07:34 PM
Aftermarket head unit install problems ryanvm_66 Audio (and aftermarket electronics) 2 08-23-2009 11:14 PM
Amp and sub with factory head unit j_hosch99 Audio (and aftermarket electronics) 8 03-03-2008 04:05 PM
Stock Head Unit and Sub/Amp installation question crazyjoe Audio (and aftermarket electronics) 13 05-21-2006 05:18 PM
Problem with recently installed head unit, amp and speakers. tlatulipe Audio (and aftermarket electronics) 23 03-15-2004 08:13 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:23 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.