No sound from factory speakers - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Audio (and aftermarket electronics) This is your place for alarms, remote starters, to brag about your system, exaggerate your db levels, or simply ask questions for stock or aftermarket audio. No Flames! (except from roasted amps)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-23-2009, 03:24 AM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
drlaffoon is on a distinguished road
Default No sound from factory speakers

I have an 01 Bonneville with no bose no factory power amp and i think it is an SE.

Used a GM07 wire harness adapter with both powers to the always on.

Radio powers up and tunes but no sound from speakers.

What am i missing. Thanks for your help.
drlaffoon is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 09:37 AM   #2
Senior Member
Posts like a Turbo
 
black_friday's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 484
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
black_friday is on a distinguished road
Default

you need to give your factory amp a new 12v switched signal. It is not coming on.
black_friday is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 09:53 AM   #3
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
drlaffoon is on a distinguished road
Default

is it under the back seat? if so what does it look like.

Thanks for your help
drlaffoon is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 10:52 AM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
MouSe's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Atlanta
Posts: 5,988
Thanked 2 Times in 2 Posts
MouSe is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by drlaffoon View Post
I have an 01 Bonneville with no bose no factory power amp and i think it is an SE.

Used a GM07 wire harness adapter with both powers to the always on.

Radio powers up and tunes but no sound from speakers.

What am i missing. Thanks for your help.
Quote:
Originally Posted by black_friday View Post
you need to give your factory amp a new 12v switched signal. It is not coming on.
I don't think what you said will help him, based on what'* been highlighted.
MouSe is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 11:26 AM   #5
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
drlaffoon is on a distinguished road
Default

Yes I have went through the car with a fine tooth comb no power amp
It does look like there is a power lead and ground that went to the trunk after market but they are cut. all other wiring looks normal
drlaffoon is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 11:49 AM   #6
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
drlaffoon is on a distinguished road
Default

Let assume someone had an after market radio in the car before i bought it.

1. If everything was after market but all speakers are plugged in where is the most likely location they would be cut to tap into them all at one location.

2. called pontiac gave them my vin number the car never had any factory power amp

3. So simple of a setup but with a large problem
a. Had factory head unit
b. no onstar
c. no power amp
d. no steering controls
I am disconnected some where from the ribbon cable to the speaker wiring my guess is at a central location.

Any thoughts
drlaffoon is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 02:21 PM   #7
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
drlaffoon is on a distinguished road
Default

I am assuming that the speaker wires all feed down the driver side of the car. does any one know where the ribbon connects to the speaker wire?
drlaffoon is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 03:04 PM   #8
Senior Member
Posts like a Turbo
 
black_friday's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 484
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
black_friday is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by MouSe View Post
I don't think what you said will help him, based on what'* been highlighted.
Sorry for the mistake, thanks for pointing out my mistake mouse
black_friday is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 08:56 PM   #9
Member
Posts like a V-Tak
 
Elcamino man's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Elcamino man is on a distinguished road
Default

Try looking for an amp in the trunk on the back seat frame. You don't have a Bose, but you might have the Monsoon system. The only designation is on the factory head unit when you turn it on. It says "Monsoon" on the display. There will be a black box on the drivers side of the back seat frame in the trunk that says Monsoon.

Oops. i guess i should read all the threads before i post. LOL. The only thing i could think of is take a 9 volt battery and touch it to the speaker leads at the wiring harness and listen for a pop. if no pop, look for a splice where someone could have added a line level converter. I install high end home audio/video for a living and have a "tone generator" they are 60 bucks of so at Home Depot. you could use it to trace the wire and find the break. I think they have a less expensive one too, called a "cable tracer"

Last edited by Elcamino man; 10-25-2009 at 09:05 PM. Reason: ignorence on my part
Elcamino man is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 10:31 PM   #10
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
drlaffoon is on a distinguished road
Default

There is a box on the frame of the back seat that says ALPS Rear intagratiom control. Pontiac said it is not a power amp. but could not tell me what it does. If no one knows what it is I can take a picture and post it
drlaffoon is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A few tips, tricks, and techniques replacing S10/ Blazer factory speakers GunsOfNavarone Audio (and aftermarket electronics) 0 11-29-2014 09:20 AM
Upgrading from factory tape player to factory CD player ComfyCar Audio (and aftermarket electronics) 10 04-17-2005 09:05 PM
Sound without Speakers.... glanghus Lounge 2 04-07-2004 04:06 PM
switching from factory Tape to Factory CD player SSEimatt93 Audio (and aftermarket electronics) 2 07-17-2003 02:22 PM
How do I replace factory amplified speakers? 94SSei Audio (and aftermarket electronics) 15 05-31-2003 09:35 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:43 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.