kenwood amp - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Audio (and aftermarket electronics) This is your place for alarms, remote starters, to brag about your system, exaggerate your db levels, or simply ask questions for stock or aftermarket audio. No Flames! (except from roasted amps)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-29-2007, 09:18 PM   #1
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
bonnevillemac's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: The Bluegrass State
Posts: 522
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonnevillemac is on a distinguished road
Default kenwood amp

Hey gang, I got this kenwood amp off a buddy of mine at work. The model number is KAC-746. I am planning on a resale. I took it out today to try it to make sure all 4 channels worked. I can't get anything out of it. I reckon it was working for the dude, I got it from.

I have absolutely no experience with Kenwood products, so I was hoping for a little troubleshooting from some of y'all on here. One thing really throws me, on the side where signal connections are made( RCA'*), there is a spot marked for a ground.

The fuse is good in the amp and I made all the connections good and strong. I checked and made sure the polarity is right on both the RCA'* and speaker connections.

Oh yeah there is a set of RCA'* for line in and line out. Line out is for hooking up other electronics that require RCA'* right??

I need some help with this,

Thanks,

Tim
bonnevillemac is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2007, 09:23 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jun 2004
Location: Rochester, NY (college)
Posts: 6,182
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
corvettecrazy is on a distinguished road
Default

the ground next to the RCA'* is for some higher quality RCA'* which come with a ground loop run through them in attempt to reduce noise.

Yes the line out would be for linking to multiple amps or similar.

did you connect the remote turn on wire?
corvettecrazy is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2007, 10:17 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montevideo, MN MWBF '05, '06, '07 WCBF '06 '07 survivor
Posts: 3,882
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sonoma_zr2 is on a distinguished road
Default

sonoma_zr2 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
$&)$&*)#&+()#%& )#@(%&#)%*(&+_ Maymybonnieliveforevr Lounge 6 05-02-2007 07:07 PM
Kenwood Christmas (Need Help w/ Install) Merlin 91/97 Audio (and aftermarket electronics) 26 01-09-2005 12:51 PM
Kenwood 1000w phoenix_flame220 Audio (and aftermarket electronics) 15 09-05-2004 04:27 AM
Kenwood Upgrades Merlin 91/97 Audio (and aftermarket electronics) 3 03-15-2004 08:00 PM
Kenwood 6x9's and HU bonnie94ssei Audio (and aftermarket electronics) 15 11-19-2003 02:17 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:32 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.