Factory amp in 99 SSEi? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Audio (and aftermarket electronics) This is your place for alarms, remote starters, to brag about your system, exaggerate your db levels, or simply ask questions for stock or aftermarket audio. No Flames! (except from roasted amps)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-21-2005, 11:27 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location: Worthington, MN
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SuperchargedLife is on a distinguished road
Default Factory amp in 99 SSEi?

Hey, I was just wonderin if I indeed do have a factory amp in my 99 SSEi. If so, where is it? Also, I will be putting in my Alpine CDA-9831 this weekend, and I've heard talk of having to bypass the factory amp? Is this true? If it is, how do I do it, and if it is not true, how do I take advantage of it? I will still be using the stock speakers.
Thanks a lot.
SuperchargedLife is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2005, 11:52 PM   #2
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default

yes you will have to use the factory amp, or you will not get any output out of the speakers

the amp is driectly below the radio
1993 SLE is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2005, 01:52 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location: Worthington, MN
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SuperchargedLife is on a distinguished road
Default

Interesting. Any special way to hook up the HU then? Or do I just connect it as usual?
Thanks
SuperchargedLife is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2005, 02:43 PM   #4
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default

when you get the aftermarket connector you must power the amp with the swicthced 12V from the Connector
1993 SLE is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2005, 10:36 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location: Worthington, MN
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SuperchargedLife is on a distinguished road
Default

Hmmm, not quite sure I am understanding this yet. Do I need anything other than the connector, which I have?
SuperchargedLife is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2005, 10:41 PM   #6
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

I did this on my 97.

There was a seperate connector with an orange wire. Hook the power amp turn on to that orange wire.

You'll be all set once that'* hooked up.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2005, 05:39 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location: Worthington, MN
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SuperchargedLife is on a distinguished road
Default

Hmm, that did not help, the hu powered up and everything, but just no sound from speakers. Any other ideas, or do I need to get something to hook it up? Thanks for the help
SuperchargedLife is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2005, 07:19 PM   #8
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Do you have an orange wire on a connector all by itself?

Hook the amp power on wire to it..make sure in your headunit that it'* powering that wire. Might be optional to power it.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2005, 01:14 PM   #9
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Feb 2004
Location: Morris Mn.
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sigma is on a distinguished road
Default

this must not be needed for my 93 i know it had a factory amp but that only needed to be unhooked and the kenwood powers the speakers the amp is in my house, why would there be the difference in the newer cars
Sigma is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Im Not Sure>>>>>>^*&(&(&(& Cookseytonyc 1992-1999 4 08-19-2009 06:59 PM
&%(*#(#($&Y^&#&$*(%(^%)%^) willwren Lounge 24 10-11-2007 06:56 PM
$&)$&*)#&+()#%& )#@(%&#)%*(&+_ Maymybonnieliveforevr Lounge 6 05-02-2007 07:07 PM
mom & hailey, mom & kim, mom & kim & mom harofreak00 Lounge 6 04-09-2007 03:40 PM
switching from factory Tape to Factory CD player SSEimatt93 Audio (and aftermarket electronics) 2 07-17-2003 02:22 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:56 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.