Amp help - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Audio (and aftermarket electronics) This is your place for alarms, remote starters, to brag about your system, exaggerate your db levels, or simply ask questions for stock or aftermarket audio. No Flames! (except from roasted amps)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-18-2009, 05:13 AM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: rockford, illinois
Posts: 281
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonny99 is on a distinguished road
Default Amp help

Ok i have a 1000 watt soundstorm s1002 that i am trying to hook up to my new 600 RMS 12" subs. Everytime i hook up the amp all it does is make a crackling sound for a second and just moves the woofer in and out slowly but not producing any sound.Everything is hooked up right ive gone over the wireing and it works fine with my other 500 watt amp.
bonny99 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2009, 07:32 AM   #2
Senior Member
Posts like a Corvette
 
crunkfrunk's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Cleveland, OH
Posts: 1,389
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
crunkfrunk is on a distinguished road
Default

have you checked the in-line fuse on the positive line? or the fuses on the amp? possibly a bad ground, what I do when I make a ground is drill the hole for the screw then sand the paint down to clean metal where the ring terminal will touch the car
crunkfrunk is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2009, 11:45 AM   #3
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Location: rockford, illinois
Posts: 281
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonny99 is on a distinguished road
Default

I have a very solid ground ive never had a problem with it, and the whole wiring system works fine with my other amps just not this soundstorm.
bonny99 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2009, 02:33 PM   #4
Senior Member
Posts like a Turbo
 
cracker's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Hibbing MN
Posts: 327
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cracker is on a distinguished road
Default

id say its the amp(soundstorm) if a dif amp works fine on the same wiring/connections.
cracker is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2009, 12:28 AM   #5
Senior Member
Posts like a Corvette
 
crunkfrunk's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Cleveland, OH
Posts: 1,389
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
crunkfrunk is on a distinguished road
Default

unfortunately it sounds like the amp, I know how good those are since my friend has one wired up to some JLs, so clear
crunkfrunk is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Im Not Sure>>>>>>^*&(&(&(& Cookseytonyc 1992-1999 4 08-19-2009 06:59 PM
&%(*#(#($&Y^&#&$*(%(^%)%^) willwren Lounge 24 10-11-2007 06:56 PM
$&)$&*)#&+()#%& )#@(%&#)%*(&+_ Maymybonnieliveforevr Lounge 6 05-02-2007 07:07 PM
mom & hailey, mom & kim, mom & kim & mom harofreak00 Lounge 6 04-09-2007 03:40 PM
&$#&%$& Curse Sol General GM Chat 44 01-19-2004 01:45 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:44 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.