97 Replace Factory RADIO HELP - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Audio (and aftermarket electronics) This is your place for alarms, remote starters, to brag about your system, exaggerate your db levels, or simply ask questions for stock or aftermarket audio. No Flames! (except from roasted amps)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-28-2008, 09:20 PM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicago
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yerxeo is on a distinguished road
Default 97 Replace Factory RADIO HELP

I have just replaced my 97 Bonneville with a radio/tv/tv tuner and I am having trouble with the wires. So i hooked up as many wires as I could. All tha would do together (note that the colors on my new hardness was different than my Bonneville'* wires) So i was able to get a diagram on the regualar wires such as for the sound. But my problem is that I was like 2 dark green cables, 1 light green, and extra yellow. My sound is one and working I already have thoses connected. Also my digital Air condition has nothing on the screen so its just turns stay on now. Help is needed THANKS!

And do I hook up the ACC cable to the Illumation cable?
yerxeo is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2008, 08:51 PM   #2
Member
Posts like a V-Tak
 
BlkBville04's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Toledo, Ohio
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BlkBville04 is on a distinguished road
Default

uhm, your air conditioning should have nothing to do with your harness. When i put in my Jensen my cluster lights turned off, i thought what the hell right? so i checked the fuses and one was blown for my cluster. I would say check your fuses that run your digital read and see if that has anything to do with it
BlkBville04 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2008, 08:57 PM   #3
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicago
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yerxeo is on a distinguished road
Default

hmm.. I would think so I just got back from tampering with it again....And I notice my Air condition works when I take my hardness out of my after market radio. And when I plug it back in it goes back to not working do you still think it could be a fuse problem?
yerxeo is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2008, 09:16 PM   #4
Member
Posts like a V-Tak
 
BlkBville04's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Toledo, Ohio
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BlkBville04 is on a distinguished road
Default

wow thats really weird, i would say double check the fuses but if not those idk what to say man thats some weird ****
BlkBville04 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 04:58 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 3,993
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
JimmyFloyd is on a distinguished road
Default

can you get pictures of the wiring, and/or a wiring diagram for your head unit so we chan double check those. Sounds like you have a wire connected incorrectly.

Do you have the Automatic or manual climate controls?
JimmyFloyd is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2008, 12:41 AM   #6
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicago
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yerxeo is on a distinguished road
Default

First, my climate control is an electrical climate control, and my wiring is different because the wiring on the new radio is not color "connected" to my old wires. In other words my new radio harness has labels on the wire. So tomorrow i will put up pictures and I will show u the unknown ones.
yerxeo is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding 3.5mm Jack To Factory 2002 Bonneville Radio Help InfiniteSleep Audio (and aftermarket electronics) 1 02-10-2013 09:35 AM
Possible to keep factory bose amp and replace head unit? tbird2340 Audio (and aftermarket electronics) 16 05-29-2010 11:31 AM
Please Help - Factory radio not working Chuck Audio (and aftermarket electronics) 6 02-02-2006 03:34 PM
How do I replace factory amplified speakers? 94SSei Audio (and aftermarket electronics) 15 05-31-2003 09:35 PM
Removing factory radio, help! 89BonnieLE 1987-1991 9 02-08-2003 07:30 PM


Tags
aftermarket radio new

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:16 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.