2003 Pontiac SSEI HU Problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Audio (and aftermarket electronics) This is your place for alarms, remote starters, to brag about your system, exaggerate your db levels, or simply ask questions for stock or aftermarket audio. No Flames! (except from roasted amps)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-12-2011, 03:54 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonnevilleboy is on a distinguished road
Default 2003 Pontiac SSEI HU Problem

Alright, so i've been sifting through this forum and another bonneville forum for the answer to my problem but no one seems to have one. I recently purchased a Kenwood KDC-MP 148U HU as well as the cheapest harness they make by Sosche. I wire everything up, color to color, but the HU won't turn on. It'* getting power because the CD player will eat and eject disks but the display won't turn on.

I took some advice and tried wiring the orange wire from the harness (display lights) to the red wire on the HU (ign) and the display will light up but there is no sound output. My father used to install car stereos for a living and even he is stumped. What is the problem? Any suggestions? I really want a new HU in my car that can work but it seems Pontiac pulled out all the stops to make this as difficult as possible...
bonnevilleboy is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2011, 05:52 PM   #2
-- SITE DONATOR --
True Car Nut
 
ymmot04's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 4,638
Thanked 5 Times in 4 Posts
ymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of light
Default

Does the red wire have 12V when you turn the ignition on and no power when the key is turned off? What happens if you make a jumper from the yellow wire (12V Constant Power) to the red wire (IGN)?
ymmot04 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2011, 07:11 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonnevilleboy is on a distinguished road
Default

I haven't tried the jumper yet. Ill post the results as soon as possible. And yes, the red is getting power when on ACC but the HU won't turn on or give any sound output.
bonnevilleboy is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2011, 01:00 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonnevilleboy is on a distinguished road
Default

So I found out that the amp isn't getting a signal to turn on and that'* why there is no sound output. On the HU there is a blue and white striped wire that I was told by Crutchfield support would send a signal to the amp to turn on. Unfortunately there is no corresponding wire in the harness. I was wondering what I could do. I really dont want to wire around the amp because I heard its a pain in the *** to deal with since all the crossovers are internal. Any advice?
bonnevilleboy is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 08:32 AM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 11:10 AM   #6
-- SITE DONATOR --
True Car Nut
 
ymmot04's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 4,638
Thanked 5 Times in 4 Posts
ymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of light
Default

Yep, bypassing the factory amp would be the way to go.
ymmot04 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 SSEI CD player problem.. Please help dk dogs Audio (and aftermarket electronics) 4 08-25-2010 09:36 PM
Which cars are better? 1992-1995 SSEI or 2000-2003 SSEI 1994Silver Bonneville SSE General GM Chat 57 04-14-2008 12:20 AM
My 2003 SSEi Pontiac Bonneville cabletek83 Your Ride: GM Pictures & Videos 24 10-28-2007 12:19 AM
Test drove two Infinitis yesterday...2003 G35 and 2003 M45 Hailey Lounge 19 07-21-2005 01:53 AM
2003 Maxima vs 2003 GTP ssesc93 General GM Chat 90 10-26-2003 02:26 PM


Tags
audio, bonneville, hu, problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:09 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.