service stability system..... - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-27-2012, 07:31 PM   #11
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Mil. WI.
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mello is on a distinguished road
Default

I would also like to say that the sss is intermittent and at no particular time or reason .....
mello is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2012, 02:44 PM   #12
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Mil. WI.
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mello is on a distinguished road
Default

Could it be my stabilizing link pins....??
mello is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2012, 03:18 PM   #13
Senior Member

True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,804
Thanked 220 Times in 181 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

Quote:
Originally Posted by mello View Post
Could it be my stabilizing link pins....??

Nope. Its your front left wheel speed sensor or the wiring that goes to it. First of all a stablalizer link would never cause the SSS message, and second, you had the car scanned and the codes clearly point to the WSS.
2kg4u is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 05:11 PM   #14
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Mil. WI.
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mello is on a distinguished road
Default

Same codes came back.....sporadic sss light...at this point its every coupla days but not a hard light....
mello is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 05:29 PM   #15
Senior Member

True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,804
Thanked 220 Times in 181 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

Quote:
Originally Posted by mello View Post
Same codes came back.....sporadic sss light...at this point its every coupla days but not a hard light....

What did you do? Nothing? Fixed wiring? New hub/bearing?
2kg4u is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 11:18 PM   #16
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Mil. WI.
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mello is on a distinguished road
Default

Replaced hub bearing....
mello is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 11:29 PM   #17
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Shaun_300's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 308
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Shaun_300 is on a distinguished road
Default

Glad you got it figured out. Those are pretty common on most GM cars. Easy way to check the sensor itself:

Unplug it, put a meter across the two terminals on the sensor side, you should have 1000-1100 ohms. Then go from each terminal to the rotor to see if it'* shorted to ground, if you have any continuity between a terminal and the rotor you need a new hub, same if he resistance is way too high or open.
Shaun_300 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 02:17 PM   #18
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Mil. WI.
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mello is on a distinguished road
Default

It seems whn i had my transmission rebuilt tht apparently they broke the wss wire thts grounded to the transmission and rewired it but I'm guessing not so good so i guess I'll rewire it again any suggestions on the best way to best proceed with this situation ...? Thanks...
mello is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Service Stability System blackssei 2000-2005 4 10-06-2004 02:26 PM
surging while I am driving. Service stability track system Jrios 2000-2005 7 07-28-2004 02:34 AM
Service Stability System?? TrueWildMan 2000-2005 7 07-25-2004 08:08 PM
Service Stability System iRocco 2000-2005 12 01-22-2004 04:17 AM
Service Stability System iRocco General GM Chat 0 09-03-2003 11:40 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:11 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.