Running Rough intermittently - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-22-2009, 10:36 PM   #11
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Port Orange, Fla
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
brumay is on a distinguished road
Default

Car hasn't failed since the last visit to Firestone. Still waiting for time to test the coils or for the next failure (whichever comes first). Injectors were cleaned via Firestone about 5000 miles ago. Thanks for the suggestions.
brumay is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 09:25 AM   #12
Member
Posts like a V-Tak
 
GreenLantern's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Mass
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GreenLantern is on a distinguished road
Default

If they did the "fuel rail pressurized cleaner", that could play a part in your problem

It'* not usually recommended [by dealers] on older higher milage cars
It does a fantastic job of cleaning, but also loosens deposits/gum/varnish inside the manifolds and ports, that can leave particles floating around

Work great on newer cars as a preventitive maintence to prevent builup
I would still run a can of FI cleaner to help what is there
GreenLantern is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2009, 06:51 PM   #13
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Port Orange, Fla
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
brumay is on a distinguished road
Default

Ok, she'* acting up again so I tested the coils and they verified good. Since Firestone said that the injector wasn't getting the proper pulses I tried removing the connector to the injectors and when I remove the #1 injector the engine idle roughness doesn't change a bit, but when I pull one of the other injector connections off then the engine idle changes. I will get a can of the injector cleaner. Any ideas on how I can determine if it isn't the PCM or the injector?
brumay is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2009, 06:57 PM   #14
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Port Orange, Fla
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
brumay is on a distinguished road
Default

I will get some fuel injector cleaner and see what happens.
brumay is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2009, 08:39 PM   #15
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Port Orange, Fla
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
brumay is on a distinguished road
Default

Is there a way to just swap two injectors to verify the wiring? I put an o-scope on the connector of the injector and verified that the injector was being pulsed. Thanks for any assistance.
brumay is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2009, 08:53 PM   #16
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

The injectors can be swapped. If an injector is not firing, you would get a SES light and then be able to pull a code.
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2009, 10:21 PM   #17
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

You would need to disconnect the fuel rail from it'* mount. You then lift the fuel rail. The injectors will most likely come out with the rail. Watch for the O rings. Change two injectors and put it all back. Don't forget to unplug the injectors. It'* possible the injector is plugged up but not totally.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 09:52 PM   #18
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: Port Orange, Fla
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
brumay is on a distinguished road
Default

Ok, I put the injector cleaner in the fuel tank and a couple days later it runs better for about 5 min and then goes back to running rough for a couple days and then running better again. I checked the pulses going to the injector and they are approximately 24 ms apart and 2.5v in amplitude at idle. Anybody know what they are suppose to look like. I will swap injectors when it acts up again, but until then it is actually working fine. Can one injector be replaced or do they have to be replaced as a set?
brumay is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 10:00 PM   #19
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Yes, you can change 1 injector at a time. I checked one of my scans and at idle I have a 3.0, to 3.1 msec pulse rate on my injectors.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 09:37 AM   #20
Member
Posts like a V-Tak
 
GreenLantern's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Mass
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GreenLantern is on a distinguished road
Default

In case you haven't, you really need to run a full tank of fuel with the cleaner before you get the full benifit
GreenLantern is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'92 SSE --- engine quits running intermittently. BusMaster007 1992-1999 19 01-24-2007 01:44 PM
1990 Bonneville SE, intermittently stalls, runs rough BREWSKI1 1987-1991 11 02-13-2005 12:49 PM
93' running rough fantastic88 1992-1999 5 11-05-2004 12:26 AM
running rough mrs.crzydmnd Performance, Brainstorming & Tuning 0 02-01-2004 09:34 PM
rough running, lack of power vital49 1992-1999 18 04-01-2003 05:31 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:17 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.