Plug life - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-09-2007, 08:54 PM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Location: Wappingers Falls, NY
Posts: 231
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Explr1 is on a distinguished road
Default Plug life

As some of you know from my last post, I got a P0300 misfire code and a P1811 transmission code and the car wouldn't move under WOT. I changed the plugs today and the problem is now gone. I put the NGK TR55'* in last April and they only had 18k miles on them. Is this the normal life span for copper plugs in an SC engine? Also, why did I get a transmission code from a misfiring engine? Thanks....



[/img]
Explr1 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 11:16 PM   #2
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Bellbrook, Ohio
Posts: 547
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
compyelc4 is on a distinguished road
Default

Probably just 1 plug bad (maybe the third from the left?). That happened to me on a set of brand new AC'* not too long ago. By a stroke of luck the first plug I pulled and subbed was the bad one. Got lucky.

How many miles on those plugs? I notice the center posts look more worn than I would expect if the miles on them are low. Mine didn't look that bad on my '92 at 100k. Of course posted pictures can be deceiving.
compyelc4 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 11:52 PM   #3
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Location: Wappingers Falls, NY
Posts: 231
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Explr1 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by compyelc4
Probably just 1 plug bad (maybe the third from the left?). That happened to me on a set of brand new AC'* not too long ago. By a stroke of luck the first plug I pulled and subbed was the bad one. Got lucky.

How many miles on those plugs? I notice the center posts look more worn than I would expect if the miles on them are low. Mine didn't look that bad on my '92 at 100k. Of course posted pictures can be deceiving.
They had 18,000 miles on them.
Explr1 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 11:57 PM   #4
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: Sep 2005
Location: Cortez Co
Posts: 292
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
San Juan Cruiser is on a distinguished road
Default

Test your wires and ignition packs. I believe the specs are in techinfo.
San Juan Cruiser is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2007, 06:45 AM   #5
Senior Member
Posts like a Camaro
 
Join Date: Dec 2005
Location: Clovis, CA
Posts: 851
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MACDRIVE is on a distinguished road
Default

90,510 miles on them and still going strong.

AC Delco double platinum 41-921





The photos are the way they came out. I then cleaned them up a little bit with a wire brush before I re-gapped them and re-installed them.
MACDRIVE is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2007, 07:41 AM   #6
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Thanks for a post of a plug that is not found in the supercharged engine MAC

I'm surprised by the misfiring at that mileage although it is possible one cracked etc. As for the trans code, keep an eye on it. That may have been induced by the issues/misfiring.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2007, 07:19 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wlkjr is on a distinguished road
Default

I had 180,000 miles on a set that I took out and they were still working well. Just decided to replace the plugs and wires when I did the intake manifold job last year.
wlkjr is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Copper plug life Sol Performance, Brainstorming & Tuning 3 12-30-2006 03:15 PM
What's this plug in my trunk? CD changer plug I hope?!?!?!? 02-SLE 2000-2005 3 09-07-2005 10:16 AM
plug life L27Buick 1992-1999 10 06-15-2005 11:03 PM
Need Plug Wire Part Number and NGK Plug Part Number!! josho66 2000-2005 11 05-29-2005 01:06 PM
THE PICTURES ARE HERE OF MY LIFE AND MY CAR AND CAR LIFE.... killer_cr80r Lounge 11 05-24-2004 12:24 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:25 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.