Oil pressure sender/ guage - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-16-2010, 01:59 AM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
jnoetzelmann's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jnoetzelmann is on a distinguished road
Default Oil pressure sender/ guage

Replaced the OP sender last weekend due flaky indication at guage. She worked perfectly for the last 3 days and during the drive into work today the op guage started flaking out again. Guage spikes to max on accelleration (light or hard) and will sometimes drop down to zero (for a few seconds) in idle. No warning lights come on so I'm confident the OP is ok. Just wondering what else might be causing the problem. Bad ground or poor connection behind the cluster? It'* drives me nuts when the guage acts up.
jnoetzelmann is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2010, 09:19 AM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Sounds like a bad wire connection. Start at the plug on the sender unit, look for loose connections, frayed wires, etc.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2010, 07:52 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Black Pearl's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: STC, MN
Posts: 3,301
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Black Pearl is on a distinguished road
Default

Check the connection at the switch and also look for any wires that might be resting against anything hot that could've melted the insulation off the wire
Black Pearl is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is this picture an oil pressure sender? MooseGundr 1992-1999 4 10-13-2006 09:15 AM
97 oil pressure sender/switch confusion randman1 1992-1999 3 06-08-2005 12:39 AM
Temperature Guage and Oil Guage stuck!!!!! Str8pimpin 1992-1999 4 10-13-2004 05:38 PM
Installed Oil Pressure Sender and did a compression test! SSEimatt93 1992-1999 0 02-20-2004 02:36 AM
pegged out oil pressure guage fatcat 2000-2005 3 12-27-2003 06:39 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:37 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.