Instrument Cluster Replacement - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-04-2008, 12:18 PM   #1
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
93 SSE 4 ME's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Pennsylvania
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
93 SSE 4 ME is on a distinguished road
Default Instrument Cluster Replacement

The gas gauge didn't work properly when I bought the car a few weeks ago, so the sending unit was replaced. This didn't solve the problem, so now the Instrument Cluster is going to be replaced on Wednesday. Just curious if this something anyone else has had to deal with. The car has 38,000 miles on it.

Thanks,

Mark
93 SSE 4 ME is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 12:32 PM   #2
Senior Member
Posts like a Corvette
 
Join Date: Nov 2006
Location: Alberta, Canada
Posts: 1,446
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ddalder is on a distinguished road
Default

There have been a few people reporting "sticky" guages on these clusters. Was this work done at a dealership? Was this happening everytime you started your car or just intermittently?

There are functions available using a Tech2 to test the instrument cluster and perform sweep guages.
ddalder is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 01:24 PM   #3
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default

did the gauge do the startup "sweep"?
1993 SLE is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 03:00 PM   #4
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
93 SSE 4 ME's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Pennsylvania
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
93 SSE 4 ME is on a distinguished road
Default

The gas gauge would perform the diagnostic sweep irregularly at start-up. It would sometime sweep from left to right, then settle in, but at other times it would peg to the right and rest against the speedometer surround. The cluster is being replaced at a GM dealer, after they diagnosed that the cluster, not the sending unit was the problem. The sending unit was replaced where the car was purchased, which was not a GM dealer. Thankfully, they are footing the bill though.
93 SSE 4 ME is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 05:57 PM   #5
Senior Member
Posts like a Corvette
 
Join Date: Nov 2006
Location: Alberta, Canada
Posts: 1,446
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ddalder is on a distinguished road
Default

Sounds like they should have spent a little more time on a thorough diagnosis. Glad you didn't have to pay the bill. I expect it would have been a few bucks out of your wallet. Unfortunately, this can happen with shops that don't understand the electronics as well as they should.
ddalder is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 12:13 AM   #6
Senior Member
Posts like a Camaro
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1995BvSSE is on a distinguished road
Default



Replaced my cluster with an e-bay cluster to resolve the problem. Both my coolant and gas gauges went nuts.
1995BvSSE is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008, 07:39 PM   #7
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
93 SSE 4 ME's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Pennsylvania
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
93 SSE 4 ME is on a distinguished road
Default

Cluster was swapped this morning. Gas gauge looks to be reading true now.
93 SSE 4 ME is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Service info: 1992 SSEI Instrument Cluster TelePlayer 1992-1999 1 10-02-2008 02:07 PM
Instrument Cluster Question egladman 1987-1991 11 01-25-2004 10:57 PM
Looking for an Instrument cluster for an 88 SSE BonnevilleSSEGuy General GM Chat 1 01-01-2004 03:35 PM
System Monitor in instrument cluster givemebreak Everything Electrical & Electronic 16 11-10-2003 09:01 PM
another instrument cluster question egladman 1987-1991 4 07-03-2003 12:53 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:53 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.