Fuel pump gone bad after 1 day?? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-29-2010, 08:58 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEIDoN is on a distinguished road
Default Fuel pump gone bad after 1 day??

Morning everyone. I had my fuel pump changed tuesday, now the new 1 is not sending any pressure at all. I still hear a whine coming from the fuel pump when I turn my key on. Could this be something else??
SSEIDoN is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2010, 09:00 AM   #2
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

In your year, there is a corregated tube that connects the pump to the sender. If the pump was replaced by itself ($100) versus replacing the ($300) entire canister then I could understand the corregated tube coming off at one of the two ends.

Being that you hear the noise, it appears the pump is/should be working and if you get no pressure..... something in the canister assembly has gone wrong or a fuel line on top of the tank has popped off. Although you don't mention smelling fuel.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2010, 09:18 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEIDoN is on a distinguished road
Default

No I don't smell any gas. And it was the assembly that was put in. I was driving the car when it happened. Could a fuel line come off while in driving?? Maybe I sould send the pump back to the store.
SSEIDoN is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2010, 09:45 AM   #4
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

It'll be something in the new assembly. Maybe the corregated hose wasn't on all the way or the pump did fail somehow.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fuel pressure / leak after new fuel pump static1701 2000-2005 10 12-30-2014 10:10 PM
Vacuum leak? Bad idle after first start of the day. 2k2cse Buick 13 08-16-2011 12:34 PM
Bad, bad, bad, bad vibrations.... SilverSleeper8704 2000-2005 11 07-30-2010 06:42 AM
bad fuel pump....bad supercharger?... chevelle_6969 1992-1999 24 11-17-2009 04:28 PM
Here Yesterday....Gone Today - Pontiac Dealership is GONE!!! Ol' Timer Lounge 5 04-06-2007 05:48 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:36 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.