a/c display won't turn on - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-15-2015, 10:36 PM   #1
XEN
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: NEW YORK
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
XEN is on a distinguished road
Default a/c display won't turn on

Hello has anyone know if there is a relay or fuse that i have to check?
My a/c button on dash display stays on off ...it first started flashing on and off so looking at a/c compressor i can see it was shutting on and off until it just displayed off and compressor stop running.. I went ahead and spliced the wires to the compressor and hooked up direct battery power and compressor turned on and blew out cold air from vents so wondering if the problem is from the button not giving it power.
Thanks.
XEN is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 11:45 PM   #2
Senior Member
Posts like a Supercharger
 
Mad_Coachman's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Baldwin,New York
Posts: 164
Thanked 20 Times in 13 Posts
Mad_Coachman will become famous soon enoughMad_Coachman will become famous soon enough
Default A/C N/W

Quote:
Originally Posted by XEN View Post
Hello has anyone know if there is a relay or fuse that i have to check?
My a/c button on dash display stays on off ...it first started flashing on and off so looking at a/c compressor i can see it was shutting on and off until it just displayed off and compressor stop running.. I went ahead and spliced the wires to the compressor and hooked up direct battery power and compressor turned on and blew out cold air from vents so wondering if the problem is from the button not giving it power.
Thanks.
Do you have auto climate control? If so it may be your Dash Integration Module going bad.
Mad_Coachman is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mad_Coachman For This Useful Post:
Soft Ride (04-16-2015)
Old 04-16-2015, 05:43 AM   #3
XEN
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: NEW YORK
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
XEN is on a distinguished road
Default

Thanks for the reply...yes i do have climate control...
How do I go about testing or changing a Dash Integration Module?
Thanks again.
XEN is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2015, 12:06 PM   #4
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,143
Thanked 780 Times in 609 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

Have you scanned for P, B, and U codes?

I would be leaning towards your pressure sensor.....
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2015, 01:34 PM   #5
XEN
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: NEW YORK
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
XEN is on a distinguished road
Default

I have not scan for any codes.. I'm sure I will need a tech scanner for those type codes... Where would the pressure sensor be located?
Thanks.
XEN is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2015, 05:39 PM   #6
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,643
Thanked 995 Times in 772 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Pressure could be getting low also.

I suggest taking it to a shop to have the system look at it.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2015, 09:29 PM   #7
XEN
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: NEW YORK
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
XEN is on a distinguished road
Default

Sorry i neglected to mention I actually added a small bottle to see if that was the cause.. the meter was on green before and after adding the extra Freon it just went a little higher...I was thinking since display stays off when i press the ac button can it be the button that malfunctioned? also since wiring direct battery power to ac harness turns the ac compressor on and blows cold air.
XEN is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2015, 05:55 AM   #8
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,643
Thanked 995 Times in 772 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

I hope you didn't leave the compressor connected like that. You could build up excessive pressure and blow a line.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2015, 08:34 AM   #9
XEN
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: NEW YORK
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
XEN is on a distinguished road
Default

thanks for the info... No I disconnected it I just tried it to see if compressor would kick on.
XEN is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2015, 03:19 PM   #10
XEN
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Location: NEW YORK
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
XEN is on a distinguished road
Default

RESOLVED ....problem was the Air System Mounted Pressure Transducer "wire".
I took of wire sleeve followed and tested the 3wires with meter that ran from Pressure Transducer to top wire harness...the red wire was not making connection... I just cut and replaced wire and the compressor kicked on when everything was put back together ...simple wire to make a/c display read off.
Thanks guys, for replying.
XEN is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to XEN For This Useful Post:
Soft Ride (04-26-2015)
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windshield Wipers wont turn off, no Turn Signals, door lock won't work, etc methatswho Pontiac 3 03-15-2015 09:26 PM
2003 Radio/Clock Display Faded on Half of Display seanohio Everything Electrical & Electronic 4 05-28-2009 07:43 AM
harder to turn right than it is to turn left? rogers 1992-1999 5 01-29-2007 07:40 PM
I turn the key once and nothing happens, I turn it again and ssesc93 1992-1999 13 09-25-2003 04:17 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:32 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.