Both heated seats don't work!! - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-24-2005, 09:18 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Location: Northern Alberta, Canada
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
danielek is on a distinguished road
Default Both heated seats don't work!!

Both of my heated seats don't work.. When i press the switch the (either side) the light comes on and the relay click and light goes off..

I read the previous posts but couldn't find this answer?

- if both seats don't work would that be a sign of a defective module or is it possible that both elements failed at the same time??

I have checked all the fuses for heated seats (under the back seat) and they are all ok..

I would appreciate any help..
danielek is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2005, 12:44 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Westerville, Ohio 2000 Black SSEi
Posts: 6,127
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rogue is on a distinguished road
Default

I believe there are 3 elements in each seat, if any of the 3 are bad the entire seat will not work. Its possible each seat could have an element bad but not the same one.
Rogue is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2005, 02:57 PM   #3
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: Jul 2003
Location: CO, USA
Posts: 244
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
boott is on a distinguished road
Default Re: Both heated seats don't work!!

Quote:
Originally Posted by danielek
Both of my heated seats don't work.. When i press the switch the (either side) the light comes on and the relay click and light goes off..

I read the previous posts but couldn't find this answer?

- if both seats don't work would that be a sign of a defective module or is it possible that both elements failed at the same time??

I have checked all the fuses for heated seats (under the back seat) and they are all ok..

I would appreciate any help..
heated seats ty into the outside temp gage and will not work in the summer.
boott is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2005, 03:12 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Westerville, Ohio 2000 Black SSEi
Posts: 6,127
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rogue is on a distinguished road
Default Re: Both heated seats don't work!!

Quote:
Originally Posted by boott
Quote:
Originally Posted by danielek
Both of my heated seats don't work.. When i press the switch the (either side) the light comes on and the relay click and light goes off..

I read the previous posts but couldn't find this answer?

- if both seats don't work would that be a sign of a defective module or is it possible that both elements failed at the same time??

I have checked all the fuses for heated seats (under the back seat) and they are all ok..

I would appreciate any help..
heated seats ty into the outside temp gage and will not work in the summer.
Mine work fine all year round.
Rogue is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2005, 10:03 PM   #5
Senior Member
Posts like a Camaro
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,108
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
chadow427 is on a distinguished road
Default

yeah, the driver'* seat heater doesn't work on mine, does that same thing, the light turns on, then somethin clicks and it goes off. you said somethin about the fuses under the back seat? where exactly are they located? and if its not the fuses but one of the three elements, how do I fix it?
chadow427 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2005, 11:39 PM   #6
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Location: Northern Alberta, Canada
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
danielek is on a distinguished road
Default Re: Both heated seats don't work!!

???
danielek is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2005, 11:42 PM   #7
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Location: Northern Alberta, Canada
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
danielek is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by chadow427
yeah, the driver'* seat heater doesn't work on mine, does that same thing, the light turns on, then somethin clicks and it goes off. you said somethin about the fuses under the back seat? where exactly are they located? and if its not the fuses but one of the three elements, how do I fix it?
When you remove your rear seat you will see another fuse panel like the one under the hood of the car.. Take car cover off and locate the fuses for each seat. I don't remember what number they are but just look under the cover for the sticker and you will see which fuse is for what..

I am still working on my seats.. Someone said that the seats won't work in the summer months. IS THIS TRUE?
danielek is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2005, 11:43 PM   #8
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2005
Location: Northern Alberta, Canada
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
danielek is on a distinguished road
Default Re: Both heated seats don't work!!

Quote:
Originally Posted by boott
Quote:
Originally Posted by danielek
Both of my heated seats don't work.. When i press the switch the (either side) the light comes on and the relay click and light goes off..

I read the previous posts but couldn't find this answer?

- if both seats don't work would that be a sign of a defective module or is it possible that both elements failed at the same time??

I have checked all the fuses for heated seats (under the back seat) and they are all ok..

I would appreciate any help..
heated seats ty into the outside temp gage and will not work in the summer.
Are you serious??
danielek is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2005, 11:44 PM   #9
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default Re: Both heated seats don't work!!

Quote:
Originally Posted by danielek
Quote:
Originally Posted by boott
Quote:
Originally Posted by danielek
Both of my heated seats don't work.. When i press the switch the (either side) the light comes on and the relay click and light goes off..

I read the previous posts but couldn't find this answer?

- if both seats don't work would that be a sign of a defective module or is it possible that both elements failed at the same time??

I have checked all the fuses for heated seats (under the back seat) and they are all ok..

I would appreciate any help..
heated seats ty into the outside temp gage and will not work in the summer.
Are you serious??
no
1993 SLE is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2005, 01:05 AM   #10
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,724
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
gm4life is on a distinguished road
Default

I hope mine don't do that... It was one thing I didn't want on the SLE we got! :(
gm4life is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what im doing to make these heated seats work harofreak00 General GM Chat 10 03-17-2006 07:58 AM
Adding heated seats TaylorD General GM Chat 25 10-28-2003 08:34 AM
Heated Seats Merlin 91/97 1992-1999 19 10-27-2003 11:53 AM
heated seats GAMEOVER 1992-1999 11 10-17-2003 12:16 AM
HEATED SEATS GAMEOVER General GM Chat 9 10-07-2003 09:32 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:30 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.