2000 SE - Intermittent Sputtering, No Codes - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-08-2007, 07:43 PM   #1
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Location: Twin Falls, Idaho
Posts: 7,545
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Hans is on a distinguished road
Default 2000 SE - Intermittent Sputtering, No Codes

1 out of 20 starts my coworkers 2000 SE has a hard time starting. It will sputter a bit like its running on 4 cylinders or wires are crossed. This happened once since I was looking at it...However I could not reproduce the problem after the car had been running a while. I tried starting it at least 20 times to make it happen again. No stored codes and no active codes.

I reseated the IAC, TPS, MAF, Crankshaft Sensor, and ICM connection. Also reseated all the plug wires. the problem did not come back but she claimed the problem happens when the car is cold.

the only thing I can come up with is a flaky coil pack that only is failing when cold? any other ideas?

The dealer wants to replace her ignition switch for the issue at a cost of $300.
Hans is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 08:04 PM   #2
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: May 2007
Location: Sycamore, IL (ILRt. 64 and ILRt. 23)
Posts: 303
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
01BonneSC is on a distinguished road
Default

Try cleaning the IAC and TB really good with TB/intake cleaner. Be sure to remove the MAF sensor so you dont get that cleaner on the wires inside the MAF. There is special cleaner for MAFs. Another idea is cleaning grounds, especially the main battery ground under the rear seat. There are a few posts about hard starting 00-05s.
01BonneSC is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2007, 08:20 PM   #3
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Meridian, ID
Posts: 508
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jshelton54 is on a distinguished road
Default

I had this problem before, It was the IAC. I cleaned it and it helped for a little while, but then I replaced it. No problems after.
jshelton54 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2007, 09:42 AM   #4
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Could also be a fuel pump having a hard time starting.

Check everything you can. Intermittants are tough.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 LeSabre engine sputtering out scottydl Buick 7 08-22-2015 12:12 PM
2000 bonneville ssei intermittent no start rpciam 2000-2005 6 01-12-2012 12:38 PM
Help! Weird Sputtering on 2000; only when warm. baldeville 2000-2005 40 11-24-2010 12:50 PM
Need suggestions for coughing and sputtering during WOT 1994SSEi 1992-1999 5 06-22-2004 07:12 PM
Bad Startes And Car sputtering tyler_s25 1992-1999 1 04-30-2004 12:06 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:37 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.