02 bonneville TPS - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-16-2010, 05:46 PM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
02SpcGhst's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Columbus, Ohio
Posts: 254
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
02SpcGhst is on a distinguished road
Default 02 bonneville TPS

So i pulled the three sensors off the throttle body prior to pulling it off to clean inside of it. 3 meaning the TPS, IAC, and the MAF. Cleaned everything and put them all back on and now im getting an SES light. Took it to the nearest advaned auto parts store and it read that its the TPS sensor. It said circuit A low input or something. So its deffinately the TPS. The car when i first started it up after putting all the sensors back on idled kind of high at 2k rpms. I looked to make sure all of them were on right and i just messed with the throttle cable behind the throttle body and it idled like normal. So i turned it off. Turned it back on and the ses light came on but everything still seems fine. I tried to erase the code from the OBD2 scanner and it said it cleared but the ses light still remained on. The car drives fine the throttle seems fine. How do i get it to go off (the ses light).
02SpcGhst is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 05:53 PM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

When you put the TPS back on, did you just put it on and bolt it up? Or did you put it on and then turn it a bit to line up the holes? Take a look at this. https://www.gmforum.com/normal-maintainence-138/throttle-position-sensor-tps-replacement-284336/ It'* possible you don't have it lined up right.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 09:42 PM   #3
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
02SpcGhst's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Columbus, Ohio
Posts: 254
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
02SpcGhst is on a distinguished road
Default

yeah i just put it on turned it a bit and put the screws in...
02SpcGhst is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2010, 11:30 AM   #4
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Then unplug it and check the connections. Clean them up and see if that helps.

Also, what OBD2 code are you getting?
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 04:54 PM   #5
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
02SpcGhst's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Columbus, Ohio
Posts: 254
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
02SpcGhst is on a distinguished road
Default

yes i did put it on wrong. Now everything is good as new. THANKS ALOT!!! YOU ARE VERY HELPFUL DANTHURS!!!!!
02SpcGhst is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 05:25 PM   #6
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Good to hear you got it.
Danthurs is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 bonneville SLE TPS Sensor 02SpcGhst General GM Chat 9 12-26-2009 12:42 PM
TPS voltage 2x4 1987-1991 4 08-02-2003 02:53 PM
TPS and nitrous Allmachtige Forced Induction 3 03-05-2003 07:25 PM
O2 sensor and TPS willwren 1992-1999 11 10-24-2002 11:29 AM
What do you think about this, TPS enhancer? Daron97SSE 1992-1999 9 10-02-2002 12:26 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:32 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.